Baleset után küzdelmes siker

A Kisvárda felé vezető úton baleset szenvedett a DVSC SCHAEFFLER busza, ez látszott a csapat játékán. Végül küzdelmes meccsen vertük meg a szlovák bajnokot.

Nem volt zökkenőmentes a csapat útja pénteken Kisvárda felé. A Nyíregyházát elkerülő szakaszon egy személyautó kanyarodott a lányok busza elé és sofőrünk hiába fékezett nagyot már nem tudta elkerülni az ütközést. A két jármű karambolozott, de az ütközés ereje nem volt nagy, személyi sérülés szerencsére nem történt.  A házigazda kisvárdai csapat vezetői bravúros gyorsasággal szervezték meg, hogy utunkat folytatni tudjuk, így a tervezettnél nyolcvan perccel később megérkezett a csapat a szabolcsi kisvárosba, a szlovák bajnok Iuventa Michalovce elleni felkészülési mérkőzés ötvenperces csúszással, de elkezdődhetett.

A történtek nyoma látszott a csapat játékán, rengeteg hibával kézilabdáztunk, ennek eredményeként, a 16. percben 7–5-re vezetett a szlovák aranyérmes. Újra a védekezés volt, ami kihúzta a csapatot a bajból, egy 5–1-es rohamnak köszönhetően már mi jártunk előrébb két találattal (10–8). Catherine Gabriel és a Michalovce brazil kapusa, Mendes de Almeida is bravúrok sorát mutatta be, így a nagy iram ellenére kevés gól született, a félidőben 12–10-re vezettünk.

Szünet után, sikerült kicsit leszakítani az ellenfelet, Petrus Mirtill góljával a 42. percben már 18–13-ra vezettünk, de egy rosszul sikerült másfél perces periódus után visszakapaszkodott a Iuventa. A kapuba a második félidőre érkező Torda Vanessa is magabiztos volt, így közelebb már nem tudott férkőzni ellenfelünk, s bár a játékunk messze volt a tökéletestől, a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

DVSC SCHAEFFLER–IUVENTA MICHALOVCE (szlovák) 24–22 (12–10)
Kisvárda 50 néző. V: Rontó, Szanyi

DVSC: Gabriel – Töpfner 7 (3), Hámori K 1., Bordás, Hornyák D., Szabó N., Vámos M. 2.  Csere: Torda (kapus), Kácsor 3, Planéta 2, Tóvizi 2, Jezsikava 2, M. Costa 4, Petrus 1.

Támogatóink