Bánfai Kíra: „Tetszik a fiatal Loki!”

Már lakást is választott magának Debrecenben a Ferencvárostól kölcsönbe érkező junior Európa-bajnok jobbszélső.

Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Varsányi Nóra visszavonulása után fontos pontja volt a 2020/21-es keret felépítésének, hogy egy minőségi jobbszélsőt igazoljon a DVSC SCHAEFFLER. Így került klubunkhoz a 2019-es junior Eb-n aranyérmet szerző Bánfai Kíra, aki már 17 évesen bemutatkozott az NB I-ben, majd egy szezont töltött kölcsönben az MTK-nál.

„Örülök, hogy egy fejlődőképes, nemzetközi kupainduló csapatba kerülök, tetszik a fiatal Loki – mondta az előtte álló kihívásról Bánfai Kíra. – A csapat nagy részét ismerem, vagy a korosztályos válogatottakból, vagy ellenfélként a pályáról, így a beilleszkedéssel biztosan nem lesz problémám.”

A fiatal szélső számára is rendhagyóak voltak az elmúlt hónapok, de mindent megtett azért, hogy a legjobb állapotban várja az újrakezdést.

„Amikor a járványveszély miatt befejeződtek a csoportos edzések, hazamentem a családomhoz – emlékezett a márciusra Kíra. – Jó volt egy kicsit otthon lenni, feltöltődtem, s persze közben készültem az egyéni edzésterv szerint. Néhány hete újra közösen készülünk a Fradival, s ezen a héten még lesznek edzések, utána jöhet a szabadság. Többször is beszéltem Köstner Vilmossal és a szünet idején már az általa összeállított edzésterv szerint készülök a nyári alapozásra.”

Bánfai Kíra debreceni beilleszkedésében sokat segíthet junior válogatott poszttársa, Arany Rebeka.

„Rebivel sokat beszélgettünk a DVSC-ről, így teljesen képben vagyok a csapatot illetően – folytatta Kíra. – Úgy látszik, a jobbszélsők összetartanak, hiszen az albérlet keresésben Varsányi Nóri volt a segítségemre, megvan már a lakásom, már a költözés részleteit kell tisztázni. A karantén idején kaptam egy kis spánielt, Nara jön is velem Debrecenbe. Addig azonban még lesz egy kis időm a kikapcsolódásra. Igaz, nagy nyaralást nem tervezek, a barátaimmal szeretnék eltölteni néhány napot a Balatonnál.”

Kérdésévelforduljon hozzánk bizalommal!

Támogatóink