DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Befogadta az óvást az MKSZ, jövő héten tárgyalás

A Magyar Kézilabda Szövetség befogadta a klub óvását a DVSC SCHAEFFLER–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen történtekkel kapcsolatban. A tárgyalás jövő héten csütörtökön, 11 órakor lesz.

Az MKSZ Verseny Albizottságának tájékoztatása szerint a benyújtott óvás minden formai követelménynek megfelel, így az óvás tárgyalását 2024. február 8-án, csütörtökön, 11.00 órára tűzték ki. 

Ahogy azt korábban írtuk, az óvás alapja, hogy a Ferencváros elleni mérkőzés kilencedik percében Tomori Zsuzsanna, a kétperces büntetése letelte előtt újra pályára lépett (6:41-nél kapta meg a kiállítást és a videofelvétel tanúsága szerint 8:29-nél már a pályán volt, ekkor indult el a cserezóna felé) ami szabálytalan és újabb kétperces kiállítással büntetendő. Ez a találkozót közvetítő M4 Sport csatorna felvételein is jól látható. Másodedzőnk, Kudor Kitti jelezte a szabálysértést a zsűriasztalnál ülő szövetségi képviselőnek, de az intézkedés elmaradt. 

Klubunk álláspontja szerint Tomori Zsuzsanna szabálysértése lényegesen befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, hiszen amennyiben a Fradi játékosa újabb kétperces büntetést kapott volna, a hazai csapat rövid ideig kettős emberelőnyben, majd újabb két percig emberelőnyben játszhatott volna 2-2-es állásnál. Lényeges körülmény, hogy Tomori a 11. perctől két kiállítással játszott volna és tekintettel arra, hogy a védekezésben fontos szerepet betöltő kézilabdázóról van szó, a mérkőzés további részében ez jelentősen megváltoztathatta volna a játék képét, pláne úgy, hogy addigra a Fradi másik hármas védője, Edwige már piros lap miatt nem lehetett pályán.

Úgy gondoljuk, hogy az FTC-Rail Cargo Hungária elleni mérkőzés végeredménye alapvetően befolyásolja a bajnokság végkimenetelét, ezáltal az európai kupákban induló csapatok sorrendjét. Így a mérkőzésen elkövetett műhiba hátrányosan érinti a DVSC SCHAEFFLER csapatát a nemzetközi kupaindulásért folytatott küzdelemben.  

Támogatóink