Bemutatkozás és felkészülési program

Klubunk sajtótájékoztató keretein belül mutatta be az új játékosokat és ismertette a nyári felkészülési programot. A hat új szerzemény közöl Román Dorina nem lehetett ott a rendezvényen, hiszen ő Tóvizi Petrával és Pénzes Laurával együtt az Európa-bajnokságra készülő juniorválogatottal edzőtáborozik.

Ábrók Zsolt: Elöljáróban arról, hogy jegyárakról, támogatókról, a klubot érintő dolgokról augusztus 10-én tartunk külön egy sajtótájékoztatót. A szakmai stáb változatlan, de Vida Gergő csatlakozik a felnőtt csapat stábjához az ifitől Márián Blanka mellé. Valamint Pusztainé Era az utánpótlás kapusokat készíti fel a jövőben. Felkészülési programunkat illetően: megyünk edzőtáborozni Szlovéniába, majd hazai környezetben játszunk edzőmérkőzéseket. Aztán Dunaújvárosban, majd Vácon méretjük meg magunkat egy-egy tornán, végül pedig a Krim Ljubjanával közösen készülünk Balmazújvárosban öt napot. Igazolások: olyan mentalitású játékosokat kerestünk, akik a meglévő kerethez illenek, szerencsére sikerült is ilyen játékosokat találnunk, akik profi szemléletűek, fiatalok, éhesek a sikerre, küzdenek, méltó tagjai lehetnek a csapatnak. Versenyhelyzetre van szükségünk, amiben fejlődhetnek a játékosaink. Az új igazolások által egy játékosra kevesebb teher jut kiküszöbölvén a hullámzó teljesítményeket.

Tone Tiselj: A felkészülési időszakban az orvosi felmérések azt mutatták, hogy jó formában érkezett vissza mindenki. A felkészülést fizikai terheléssel kezdjük, majd a technikai csiszolások következnek, az utolsó hét pedig finomhangolás lesz a Ljubjanával. Az új igazolások főként támadásban sokat segíthetnek, de a jó védekezés továbbra a csapat alapkoncepcióját képezi majd. Olyan nemzetiségű játékosok jöttek, amely nemzetiségekből még nem voltak játékosaink. Azonban azt gondolom, hogy ezt csapatépítésben jól fogjuk tudni kezelni. Alapvetően a személyiségük volt a legfontosabb szempont, amikor a leigazolásukról volt szó. A bajnokságról még nehéz beszélnem, és a nemzetközi szereplésről is. Erős a magyar bajnokság, minden meccsre külön-külön fel kell készülni. A csapatnál nagyon fontos, hogy mindig szeretné kiszolgálni a szurkolókat. A csapatszellem, küzdőszellem nagyon erős, ebben jobbak lehetünk bármelyik csapatnál. A nemzetközi kupában ellenfélnek a lengyeleket várom, az ő legyőzésük nem lesz könnyű feladat, de sikerülhet, azonban a fókusz a bajnokságon van. És ha már az eredményeknél járunk, nem akarok nyomást helyezni a játékosaimra, mindig azt kértem, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa, és a kérésem ebben a szezonban is ez a lányokhoz.

Hársfali Júlia: Az egyéni fejlődésem szempontjából jöttem Debrecenbe játszani, hogy a válogatottnál is számíthassanak rám, ugyanis itt több játéklehetőségem lehet, mint a Győrnél. A csapat és a város is szimpatikus, igazán tetszetős a környezet minden szempontból. Nagyon örülök, hogy a nemzetközi porond is megmutathatom magam. Szerintem az a legfontosabb, hogy a csapat a pályán is és azon kívül összeálljon.

Hajduch Csenge: Azért igazoltam a Lokihoz, mert szerettem volna magam kipróbálni új közegben, új lehetőségekre vágytam. Be szeretném bizonytani, hogy jó játékos vagyok, erre és a fejlődésemre a DVSC kiváló lehet. A csapat nagyon jó, a lányok kedvesek, befogadóak, a légkör családias. Komolyan mondom, mintha hazajöttem volna.

Madalina Zamfirescu: Ez az első alkalom, hogy külföldön játszom. Nagyon jókat hallottam Tonéról, ezért is jöttem ide. Előrelépés lehet a pályafutásomban az, hogy itt játszhatok. A szurkolók nagyon jók, olvastam róluk sokat. A várost már felfedeztem, jól érzem itt magamat.

Arna Sif Pálsdottir: Kilenc éve külföldön játszom. Eddig dán, és francia csapatoknál kézilabdáztam. A magyar bajnokságot elkezdtem figyelemmel követni egy ideje, mert láttam, hogy rendkívüli mértékben fejlődik. Tone elképzelése arról, hogy mit vár tőlem, nagyon tetszett, így örömmel mondtam igent. Profi körülmények vannak Debrecenben minden értelemben. Jól érzem magamat a városban, a lányokkal megtaláltam az összhangot, úgy gondolom, hogy közösen nagyot alkothatunk.

Lotte Grigel: Két oldalról közelíteném meg azt, hogy miért jöttem Debrecenbe. Az egyik az, hogy új kihívásokra vágytam. Láttam, hogy itt nagy iramban, rohamosan fejlődik a kézilabda. Ez pedig nagy lehetőséget nyújthat nekem a még szebb sikerek elérésére. Szeretném tapasztalatommal, rutinommal hosszú távon segíteni a csapatot. A másik szempont pedig a szurkolók voltak. Láttam videót a szurkolókról, és elvarázsolt a közeg, a hangulat, az atmoszféra.

A DVSC-TVP felkészülési programja:

– Edzőtábor: 2017.07.22. – 2017.07.31. Lendva (Szlovénia)

– Edzőmérkőzés: 2017.08.03. DVSC-TVP – Corona Brasov / Oláh G. utcai sportcsarnok 18:00

– Edzőmérkőzés: 2017.08.05. DVSC-TVP – FTC / Oláh G. utcai sportcsarnok 18:00

– Kohász Kupa: 2017.08.18. – 2017.08.19. / Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

– Péntek:
09:30 / DVSC-TVP – Viborg
17:30 / Vác – DVSC-TVP

– Szombat:
10:00 / 5. helyért
12:00 / 3. helyért
14:00 / 1. helyért

– Dunakanyar Kupa: 2017.08.25. – 2017.08.26. / Vác, Városi Sportcsarnok

– Péntek:
16:00 / DVSC-TVP – MTK Budapest

– Szombat:
09:45 / Vác – DVSC-TVP
16:30 / Dunaújváros KKA – DVSC-TVP

– Edzőtábor: 2017.08.27 – 2017.08.31. / Balmazujváros, Vendég: Krim Ljubljana

Az esetleges programváltozásokat web és Facebook oldalunkon közzétesszük. Az edzőmérkőzéseink nyilvánosak, de videófelvétel nem készíthető.

Támogatóink