DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

BL-sorsolás: a negyedik kalapba került a DVSC SCHAEFFLER

Az EHF nyilvánosságra hozta a keddi Bajnokok Ligája sorsolás menetrendjét. A Loki a negyedik kalapból várja az ellenfeleket. 

A korábbiakhoz hasonlóan a 2023/24-es szezonban is két nyolcas csoport lesz a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az Európai Kézilabda Szövetség jövő héten kedden, délelőtt 11 órától Bécsben tartja a csoportkör sorsolását. Az EHF, hivatalos honlapján, ma közzétette a kalapok beosztását.

Idén először Dániából és Magyarországról is három csapat indul. Elkerülendő, hogy mindhárom azonos országbeli együttes egy csoportba kerüljön, az EHF módosította a sorsolási eljárást. Míg az 1-es és a 3-as kalapban öt csapat lesz, addig a második kalapban négy, a negyedikben pedig csak kettő lesz.

Továbbra is érvényes az országvédelem, ezért a magyar, francia, román és dán Pot 1-es és Pot 2-es csapatok nem találkoznak hazai riválisukkal a csoportkörben. Ez azt jelenti, hogy a Győri Audi ETO és az FTC-Rail Cargo Hungária biztosan külön csoportban szerepel majd. 

A harmadik dán, illetve magyar csapatot viszont elkerülhetetlenül összesorsolják majd az azonos nemzetbeli együttesekkel. A mi szempontunkból az a kérdés, hogy a Fradival, vagy a Győrrel kerülünk-e egy csoportba.

A sorsoláson sorrendben az első, a második és a harmadik kalap csapatainak sorsa dől el, végül pedig a két negyedik kalapos csapat elhelyezésével lesz teljes a csoportbeosztás. Ez azt jelenti, hogy a Loki és az Ikast biztosan nem kerülhet egy csoportba.

A csoportkört körmérkőzéses formában játsszák. 14 forduló után csoportonként az első két helyezett közvetlenül a negyeddöntőbe jut, míg a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyen végzett csapat a rájátszásban folytatja. A két-két legalacsonyabb pontszámmal álló klub a csoportfázis végén kiesik.

Végleges menetrendet a sorsolás napján még nem tesz közzé az EHF, mert az további egyeztetéseket igényel többek között a csapatok visszajelzései, a sportcsarnokok foglaltsága, illetve a televíziós közvetítések alapján. A csoportmérkőzések pontos menetrendjét a sorsolás után néhány nappal hirdeti ki az Európai Kézilabda Szövetség.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2023/24
A csoportkör sorsolása

1. kalap
Vipers Kristiansand (norvég)
Győri Audi ETO KC
Metz Handball (francia)
Team Esbjerg (dán)
CSM Bucuresti (román)

2. kalap
FTC-Rail Cargo Hungaria
Brest Bretagne Handball (francia)
Odense Handbold (dán)
CS Rapid Bucuresti (román)

3. kalap
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)
WHC Buducnost (montenegrói)
SG BBM Bietigheim (német)
IK Sävehof (svéd)
MKS Zaglebie Lubin (lengyel)

4. kalap
Ikast Handbold (dán)
DVSC-Schaeffler

Támogatóink