Bordás Réka: a mese folytatódik!

A DVSC SCHAEFFLER 23 éves, saját nevelésű játékosa újoncként került be az olimpiai keretbe, kedden a Montenegró elleni felkészülési meccsen debütálhat a felnőtt válogatottban.

Elek Gábor szövetégi kapitány 19 játékossal kezdte meg a közvetlen felkészülést az ötkarikás játékokra, ebben a keretben három DVSC SCHAEFFLER játékos (Bordás Réka, Tóvizi Petra és Vámos Petra) szerepelt. A szövetégi kapitány az első két hét után jelölte ki a Tokióba utazókat.   Az olimpiára 14 játékos és 1 tartalék nevezhető be, közülük bármelyik meccsre bármelyik 14 kézilabdázó benevezhető. Ebbe a 15-ös keretbe került be klubunk két játékosa, Bordás Réka és Vámos Petra.

Vámos Petra 13-szoros válogatott, éppen Japánban szerepelt eddigi egyetlen felnőtt világversenyén, a 2019-es világbajnokságon. Bordás Réka viszont még nem lépett pályára válogatott meccsen. A nemzeti csapat edzőtáborában már többször ott volt a DVSC SCHAEFFLER saját nevelésű beállósa, de első felnőtt válogatott mérkőzését kedden játszhatja, válogatottunk július 6-án, 18.15-kor Siófokon lép pályára Montenegró ellen.

„Legalább öt perc kellett, mire felfogtam, hogy ott lehetek az olimpián – emlékezett Réka a pillanatra, amikor Elek Gábor a székelyudvarhelyi edzőtábor végén kihirdette az utazó keretet. – Már az is hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a tizenkilences keretben ott volt a nevem, ez pedig maga a valóra vált álom.”

Az olimpiára készülő válogatott először Balatonbogláron készült, majd az elmúlt héten Székelyudvarhelyen edzőtáborozott.

„Hatalmas szeretettel fogadtak a helyiek, rengeteg élményt kaptunk az emberektől – folytatta beállósunk. – A lelkeknek nagyon jót tett a Székelyföldön töltött öt nap, feltöltődtünk az ott élők szeretetétől.”

Baba a hétvégét szüleinél töltötte, a közös munka hétfőn reggel folytatódik Siófokon.

„Ez már a hazai felkészülés utolsó szakasza, játszunk Montenegró ellen, majd kétszer Brazília lesz az ellenfél – mesélt Réka a közeljövő programjáról. – Ezután kapunk néhány nap pihenőt, majd július 16-án indulunk Tokióba. Már nagyon várom!”

A mieink július 25-én kezdik meg szereplésüket az olimpiai kézilabdatornán, Franciaország lesz az első ellenfél.

A 15 tagú kereten kívül egy kapus (Szikora Melinda) és egy mezőnyjátékos (Helembai Fanni) a csapattal tarthat Tokióba, ők sérülés esetén cserélhetőek be. Helembai Fanni a negyeddöntőkig, Szikora Melinda bármikor lehetőséget kaphat, amennyiben a benevezett 15 játékos valamelyike megsérül.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria). Jobbszélső: Lukács Viktória (Győri Audi ETO).
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC). Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC SCHAEFFLER). Beállók: Bordás Réka (DVSC SCHAEFFLER), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest). Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, SIÓFOK
Július 6., 18.15: Magyarország–Montenegró
Július 9., 18.30: Magyarország–Brazília
Július 12., 16.00: Magyarország–Brazília

Támogatóink