Bravúr a javából!

Végig remekül kézilabdázva a szezon eddig legnagyobb meglepetését okozta DVSC SCHAEFFLER a Siófok legyőzésével.

Sérült légósaink, a térdműtét előtt álló szerb Alekszandra Vukajlovics és a vállát fájlaló montenegrói Jelena Deszpotovics a lelátón várta a meccs kezdetét, nélkülük lépett pályára a szezon legerősebb ellenfelével szemben a csapat. A vendégek szerdán kikaptak a Győrtől, Debrecenbe pedig edzőjük, a felesége betegsége miatt Norvégia hazautazó edzője Bent Dahl és spanyol légiósuk, a családi gyász miatt hazarepülő Nerea Pena nélkül érkeztek.

Sok hibával kezdtek a csapatok, a kapkodásból pedig a rutinosabb, kezdőcsapatában hét külföldivel felálló Siófok jött ki jobban. Ahogy teltek a percek, egyre elszántabb lett a Köstner-tanítványok tekintete, s ez meglátszott a csapat védekezésén is. Ráadásul Ann-Cathrin Giegerich úgy védett, ahogy először láttuk a Hódosban. A januári EHF Kupa-meccsen a THC kapusaként kergetett minket az őrületbe, most ünnepelt a lelátó Anca bravúrjai után.

Kovács Anna tüzérségi rohamával pedig nem tudott mit kezdeni Anca honfitársa, Dinah Eckerle, így előbb utolértük ellenfelünket, majd szép lassan el is húztunk. Harmincpercnyi játék után 16–11-re vezettünk, de mindenki tudta, hogy a bravúrért még nagyon sokat kell tenni.

A lányok pedig tettek is. Elképesztő védekezéssel és Vámos Petra száguldásával kezdődött a második félidő, egyre nőtt a különbség, olyannyira, hogy a 38. percben 22–12 állt az eredményjelzőn. Ehhez kellett, hogy a szezonban először beindult a debreceni szurkolótábor is, támogatásukkal eksztázis közeli állapotban kézilabdázott a DVSC SCHAEFFLER.

Az Eckerlét váltó Szikora Melinda védéseinek köszönhetően elkezdett kapaszkodni a Siófok, hamar elfogyott négy gól az előnyből, ám 22–16-nál Vámos Petra és Bordás Réka találatai után újra megnyugtatóbb volt a különbség. A vendégek természetesen nem adták fel, de a kritikus pillanatokban mindig akadt egy ember, akinek helyén volt a szíve. Hornyák Dóra vezérként fogta össze a csapatot, Arany Rebeka fontos gólokat lőtt, de mindenki hozzátette a magáét a játékhoz.

Zengett-zúgott a Hódos, s kellett is a biztatás, mert 26–22-re zárkózott a vendégegyüttes. Ekkor egy kacifántos akció végén Tóvizi Petra gólja mozdította el a csapatot, Arany Rebeka találatánál pedig már sejtettük, hogy meglesz a bravúr. A szezon eddigi legjobb produkciója a szezon eddigi legnagyobb meglepetését eredményezte, a szurkolók a lelátón, a csapat a pályán ünnepelt.
 
DVSC-SCHAEFFLER–SIÓFOK KC 30–25 (16–11)
Debrecen, 1100 néző. V: Hargitai, Markó
 
DVSC: GIEGERICH – ARANY 3, KOVÁCS ANNA 6, VÁMOS P. 8, Tóvizi 2,HORNYÁK D. 4, Vantara-Kelemen 1. Csere: Csapó Kyra (kapus), BORDÁS 3, KARSTEN 3, Csernyánszki, Vámosi, Bánfai. Edző: Köstner Vilmos
SIÓFOK: Eckerle – Böhme 1, VAN DER HEIJDEN 5, Niombla 3 (1), Jezic 1, Kobetic 6 (1), Aoustin 3. Csere: SZIKORA (kapus)Snelder 3, Tomori 2, Hársfalvi, Horacek, Such, Kiss N. 1 Megbízott edző: Daniel Birkelund
 
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 9. p.: 2–4. 12. p.: 7–6. 21. p.: 11–8. 27.p.:15–11. 38.p.: 22–12. 42.p.: 22–16. 46.p.: 25–16. 54.p.: 26–22. 57.p.: 29–22.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.
 
MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Teljesen megérdemelt, nagyszerű győzelmet arattunk. Bízom benne, hogy a válogatott szünet után is megmarad ez a teljesítményünk. Végig felszabadultan, ötletesen kézilabdáztunk. Agresszívabbak voltunk, mint a Siófok. Azt gondolom, hogy ezzel a csapat és a közönség újra egymásra talált.
Daniel Birkelund: – Csalódott vagyok. Nem ezért utaztunk Debrecenbe. Azt tudtuk, hogy nem lesz könnyű a mérkőzés számunkra, nem könnyű győzni a cívisvárosban, de nem voltunk elég hatékonyak, ez pedig ennyire volt elég. 

Támogatóink