Bravúrra várva!

Fontos meccs vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára, csütörtökön 18 órakor az Érdet fogadjuk a Hódosban.

Egy váratlan hazai vereséggel a háta mögött érkezik Debrecenbe a legutóbbi hat bajnokság bronzérmese. A Kisvárda elleni baki – no meg a Siófok népligeti bravúrgyőzelme – azt jelenti, hogy a Pest megyei csapatnak minden pontra szüksége van, ha újra meg akarja szerezni a harmadik helyet. 

A DVSC SCHAEFFLER felnőtt keretében az Érd elleni rangadó mellett a héten, sokszor szóba kerülnek iskolai rendezvények is, hiszen a felnőtt keret négy játékosa – Tóvizi Petra, Szabó Dóra, Borgyos Panna és Arany Rebeka – a ballagásra, majd a jövő heti írásbeli érettségikre készül. Az idősebb csapattársak természetesen próbálják elvonni a középiskolások figyelmét a vizsgákról, s persze Köstner Vilmos is tesz róla, hogy másra is figyeljenek a lányok.

„Nagyon jó, hogy nyakunkon az Érd elleni meccs, elvonja a figyelmemet az érettségiről. – kezdi Szabó Dóra, aki az Ady Endre Gimnázium diákjaként vág neki a vizsgáknak. – Az érdiek egy kellemetlen hazai vereségen vannak túl, s most valószínűleg meg akarják mutatni, hogy nem csak ennyire képesek. Tudjuk, milyen ez a szituáció, hiszen mi is átéltük egy héttel korábban, amikor kikaptunk a Fehérvártól. Azóta nyertünk Budaörsön, s ha a játék nem is volt az igazi, a győzelem jót tett a lelkünknek”
Az ifjú kapus, aki múlt szombaton ünnepelte 19. születésnapját hosszú kihagyáson van túl, egy kellemetlen hátsérülés miatt.

„Több, mint két hónapig nem edzhettem a csapattal, egy örökkévalóságnak tűnt – mesélt Dorci a sérüléséről. – Szerencsére már néhány hete visszatérhettem, s bár edzések előtt és után meg kell csinálnom egy háterősítő tornát, úgy érzem, rendben vagyok.”
Szabó Dóri felnőtt karrierjének első „igazi” meccsét éppen csütörtöki riválisunk ellen játszotta. Tavaly november 13-án, az Érd elleni idegenbeli Magyar Kupa meccsen több mint ötven percet töltött a pályán, remekül védett, s bár a hazaiak végre 27–26-ra nyertek, kapusunk számára emlékezetes marad az a találkozó.

„Tényleg fontos mérföldkő volt számomra az a mérkőzés – folytatta Dorci. – Nem ment rosszul a védés, örültem, hogy segíteni tudtam, igaz az is bennem van, hogy csak egy gól hiányzott a továbbjutáshoz. Csütörtökön biztos, hogy nagyon sokan lesznek a Hódosban, mi pedig a szurkolók segítségével győzni szeretnénk!”

Tájékoztatás a DVSC-SCHAEFFLER–Érd bajnoki mérkőzésre érkező szurkolók számára. Ezúttal is érvényesek a kiemelt bajnoki mérkőzésére érvényes rendszabályok. Ezek szerint tilos a csarnokba vinni a játék megzavarására alkalmas zajkeltő eszközöket (gázkürt, duda, síp, vuvuzela). A mesterséges zajkeltő eszközök közül kizárólag dobot lehet a nézőtérre bevinni! Továbbá tilos a nézőtérre bármilyen folyadékot, ételt behozni!

A május 2-án, 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Érd meccset Altmár Kritóf és Horváth Márton vezeti. A pénztár 16:45-kor, a kapuk 17 órakor nyitnak.

Ezúttal is minden 6 éves kor alatti gyereket vár a GlobusKids Gyermek Játszóház. Míg a szülők szurkolnak a gyerekekre szakképzett óvónő vigyáz!

Támogatóink