Bronzérmeshez méltóan

A második félidőben remeklő DVSC SCHAEFFLER Torda Vanessa és Vámos Míra vezérletével győzte le a Siófok együttesét.

Deonise Fachinello az utolsó edzésen kisebb sérülést szenvedett, így a világbajnok átlövő nélkül lépett pályára a DVSC SCHAEFFLER. Rosszul kezdtük a meccset, alig több mint három perc telt el a meccsből, amikor 4–1 vezettek a vendégek. Kicsit összeszedtük a védekezést, több mint nyolc percig nem lőtt gólt a Siófok, ezalatt pedig megfordítottuk az eredményt (6–4). Az első játékrész második felében ismét akadt egy hullámvölgyünk, így egygólos hátrányban vonultunk pihenőre, s lehetett volna nagyobb is a különbség, de Torda Vanessa kivédte Wald Kíra időtúli hétméteresét.

A folytatásban egy sokkal harcosabb DVSC SCHAEFFLER lépett pályára, ennek köszönhetően gyorsan átvettük a vezetést, hat és fél perc elteltével 20–16 állt az eredményjelzőn. A héten érettségiző Torda Vanessa lehúzta a rolót, szinte megbabonázta a Balaton-parti játékosokat, támadásban pedig beindult a gépezet. Robogtak a szélsők, Kovács Anna és Vámos Petra is elkapta a fonalat. A hajrára magabiztos előnyt építettünk ki a fáradó vendégekkel szemben, így az utolsó percekben kezdődhetett az ünneplés, a szezonban huszadik meccsét nyerte meg a DVSC SCHAEFFLER.

DVSC SCHAEFFLER–SIÓFOK KC 32–26 (14–15)
Debrecen 1100 néző. V: Asztalos B., Szalay Z.

DVSC: Csapó Kyra – M. COSTA 5, KOVÁCS ANNA 7 (4), TÓVIZI 4, Hornyák D., Vámos P. 3, VÁMOS M. 8 Csere: TORDA kapus), Jezsikava 1, Szabó N., Planéta 2 (1), Arany 1, Bordás, Poczetnyik L. 1 Edző: Szilágyi Zoltán
SIÓFOK: Herczeg – Such 1, KISS N. 6., Janjusevics 3, Sirián, Debreczeni-Klivinyi 4, MAVSAR 9 (6). Csere: Vojnovic, Krasznai (kapusok), Juhász F., Böhme 3 (1), Lapos, Wald Edző: Uros Bregar

Az eredmény alakulás. 4. perc: 1–4. 10. p.: 6–4. 21. p.: 11–12. 37. p.: 20–16. 51. p.: 25–23. 55. p.: 29–25. 
Kiállítások:12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/5 ill. 10/7

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: Tudtuk, hogy sok hiányzója van a vendégeknek, ezzel együtt jól tartották magukat. Azbelső félidében sok hibával kézilabdáztunk, a szünet utáni teljesítménnyel viszont elégedett lehetek.
Uros Bregar: A Debrecen nem véletlenül lett harmadik a bajnokságban, ráadásul több kulcsjátékosunk is hiányzott. Ezzel együtt amíg erővel bírtuk jól tartottuk magunkat.

Támogatóink