Búcsúzni csak szépen!

Ünneplés, győzelem, búcsú. Érzelmes utolsó hatvan perc.

A kezdés előtt vehették át aranyérmeiket az NB II, Észak-Keleti csoport juniorbajnokságát megnyerő csapat játékosai. Ezután a szezon legjobb utánpótlás korú játékosai vehették át díjaikat Kim Rasmussentől a magyar női válogatott szövetségi kapitányától. Az U13-as korosztályban Buzás Petra, a serdülőknél Vámosi Panna, az ifjúságiaknál Borgyos Panna, a junioroknál Tóvizi Petra.

A mérkőzés előtt búcsúztatták el az aktív játékvezetéstől visszavonuló Kékes Csaba, Kékes Pál játékvezetői párost, akik a Hódosban vezették utolsó meccsüket.

Fordulatos meccset játszottak a csapatok. Elhúztunk, feljött az MTK, Újra elléptünk, újra felzárkózott a roppant motivált vendégcsapat. Betti jól védett, Vica mindent belőtt, szünetben 13-11-re vezettünk.

A folytatásban elhúztunk, de visszajött a meccsbe az MTK. A szoros hajrából ezúttal mi jöttünk ki jobban, s megérdemelten szereztük meg a két pontot, amely a bajnokság hetedik helyét jelenti.

A befejezés után kapták meg díjaikat a 2016/17-es szezon legjobbjai. A közönségdíjas Horváth-Pásztor Bettina lett, az év legjobbja pedig Karina Jezsikava. Majd a búcsú pillanatai következtek, a szezon végén távozó játékosokat, Siska Pálmát, Marincsák Nikolettet, Marija Garbuzt, Jelena Deszpotovicsot és Tóth Melindát köszöntötte a klub vezetése és a szurkolók.

DVSC-TVP–MTK-BUDAPEST 26–24 (13–11)
Debrecen 800 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – VARSÁNYI 4, Sirián 3, Punyko3, DESZPOTOVICS 2, Jezsikava 3 (1), KELEMEN 8. Csere: Csáki, Siska 2, Tóvizi 1, Tóth M. Edző: Tone Tiselj
MTK: HLOGYIK – Slakta 2, HÁFRA N. 4, Tóth E. 3, Gorilszka 2 (1), TERMÁNY 4 (1), Szádvári 2. Csere: Putz (kapus), Kovács G., Dakos 1, FRANCIC 4, Márton G. 1, Horváth D. Edző: Golovin Vlagyimir

Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–1. 11. p.: 4–4. 16. p.: 8–4. 24. p.: 10–8. 35. p.: 17–11. 46. p.: 22–18. 49. p.: 22–20 . 58. p.: 24–24.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Büszke vagyok a csapatomra és örülök, hogy győzelemmel zártuk ezt a nehéz szezont. Nagyon szerettünk volna nyerni, hiszen ennek a keretnek ez volt az utolsó mérkőzése. Sikerült. Köszönöm a játékosoknak, a szurkolóknak és az stábnak az egész éves munkát.
Golovin Vlagyimir: – Nemzetközi szintű játékvezetés mellet sikerült hatvan perci izgalmassá tenni a mérkőzést.

Támogatóink