Büszke bronzharcosok!

Elképesztő hangulatú meccsen megszorongattuk a győri csapatot, s bár végül a vendégek örülhettek, nem csak a szezonra, de erre a meccsre is büszkék lehetünk!

A kezdés előtt klubunk ügyvezetője, Ábrók Zsolt köszöntötte a szezon legjobbjait. A felnőtt csapatból Vámos Petra, az ifik közül Panyi Anna, a serdülőktől Ferenczi Lili, az U15-ös együttesből Réti Bíborka kapta az elismerést.

Jobban kezdett a győri csapat, hét perc alatt kétgólos előnyt épített ki. Ekkor időt kért Szilágyi Zoltán, és bevetette a hét a hat elleni játékot, amely kiválóan működött! Vámos Míra megállíthatatlan volt, mesteri pontossággal lőtte be ziccereit, Szabó Nina pedig bátran kézilabdázott a világklasszisokkal telitűzdelt győriek ellen, a kapuban pedig Csapó Kyra mutatott be szép védéseket. Még a vezetést is átvettük, ám a kiváló játékerőt képviselő zöld-fehérek újra javukra fordították a találkozót, a félidő vége egyértelműen a vendégeké volt, akik így három góllal vezettek fél óra játék után. 

A második játékrészben is alkalmaztuk a kapus nélküli játékot, Tóvizi Petra góljával újra egyenlítettünk. Vámos Míra továbbra is mesterien lőtt, éppen az ő góljával zárkóztunk kettőre, izgalmassá téve a hajrát! Negyedórával a befejezés előtt Planéta Szimonetta góljával újra egyenlő volt az állás, ám a rutinos vendégek újra megléptek. Az utolsó percekben a győriek megtartották előnyüket, sőt növelték is háromra, 28-25-ra nyerték meg a találkozót, ezzel pedig a bajnokságot is!

Mi pedig büszkék lehetünk harmadik helyezett csapatunkra, amely ezen az estén is megmutatta, hogy nem került rossz helyre a bronzérem!

A meccs után előbb a bajnok Győri Audi ETO KC játékosai vehették át az aranyérmeket, majd az NB II Észak-Keleti csoportját százszázalékosan megnyerő ificsapatunk nyakába kerültek a legcsillogóbb medálok. A csúcspontot pedig a DVSC SCHAEFFLER bronzérmes csapatának ünneplése jelentette.

És még nem volt vége a felemlő pillanatoknak. 

Két visszavonuló kézilabdázónkat, Kovács Annát és Deonise Fachinellót, valamint a pályafutását Érden folytató Csapó Kyrát köszöntötte a klubvezetés, a csapattársak és a szurkolók.

DVSC SCHAEFFLER–GYŐRI AUDI ETO KC 25–28 (13–16)
Debrecen, 2100 néző. V: Horváth P., Marton.

DEBRECEN: Csapó Kyra – Arany R., KOVÁCS ANNA 3 (1), Vámos P. 3, Tóvizi 1, Jezsikava 1, VÁMOS M. 7. Csere: Torda (kapus), Planéta 2, Bordás 2, Poczetnyik 1, Fachinello 1, SZABÓ NINA 4, M. Costa. Edző: Szilágyi Zoltán
GYŐR: Glauser – Faluvégi D., Rju Un Hi 2, PINTEA 4, NZE MINKO 5, ANNE M. HANSEN 5 (1), Schatzl Nadine 2. Csere: Silje Solberg (kapus), BLOHM 5, V. Kristiansen 2 (1), Fodor Cs. 1, Lukács V. 2, Háfra N. Megbízott edző: Kun Attila

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3. 14. p.: 7–5. 19. p.: 10–8. 25. p.: 12–14. 34. p.: 15–17. 41. p.: 19–19. 48. p.: 21–24. 54. p.: 23–25. Kiállítások: 0, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Végig jól tartottuk magunkat a világ legerősebb csapata ellen, nagyszerű mérkőzés volt. Büszkék lehetünk erre a szezonra, nagyon sokat jelent számunkra a bronzérem. Szenzációs évet zártunk, amiben a szurkolóknak is nagy szerepük van, hálásak vagyunk a támogatásukért!
Kun Attila: – Fantasztikus hangulatban játszottunk, jól felkészített, taktikus ellenféllel találkoztunk. A Debrecen alaposan megnehezítette a dolgunkat, de a védekezésünkre alapozva megérdemelt győzelmet arattunk. Le a kalappal mindkét csapat játékosai előtt, hatalmasat küzdöttek!

Támogatóink