DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Catherine Gabriel: a legjobb formánkat  kell hozni!

A Buducsnoszt elleni siker után újabb hazai BL-mérkőzés vár a DVSC SCHAEFFLER együttesére. Szombaton 16 órakor a francia Brest Bretagne Handball lesz az ellenfél a Hódosban.

Sűrű a program, nincs megállás a debreceni lányok számára. Múlt szombaton a kétszeres BL-győztes montenegrói bajnokot győzte le a Loki hazai pályán, szerdán következett az MTK elleni bajnoki, ezúttal pedig a Brest Bretagne Handball lesz az ellenfél. Jó hír, hogy a szerdai meccset kisebb betegsége miatt kihagyó Vámos Míra és Tamara Haggerty meggyógyultak, s vállalják a játékot, így csak a Pán-Amerikai Játékokon szereplő Mariana Costa hiányzik majd a legutóbbi BL-meccsen szerepelt keretből.

A francia bajnokság ezüstérmese eddig hozzánk hasonlóan négy pontot szerzett a Bajnokok Ligája A-csoportjában, s főként a két egygólos veresége miatt bosszankodhat A nyitókörben a Győr, a harmadik fordulóban pedig a dán Odense ellen kapott ki minimális különbséggel szombati riválisunk. A két szűk vereség okozta bánatot oldotta a francia klub múlt heti sikere, hiszen idegenben verték a CSM Bukarest együttesét.

„Nagyon jó csapat a Brest és valószínűleg nagy önbizalommal érkeznek hozzánk, hiszen a múlt héten győztek Bukarestben – mondta az ellenfelet kiválóan ismerő francia kapusunk, Catherine Gabriel. – Szeretnénk szoros meccset játszani, adott esetben meglepetést okozni, de ehhez bátran kell kézilabdáznunk, a legjobb formánkat kell hozni! Beállójuk, Pauletta Foppa és balkezes átlövőjük, az orosz Valerija Maszlova is klasszis játékos, rájuk különösen oda kell figyelni! Nagyon kell koncentrálnunk a védekezésre, ez lesz a legfontosabb a mérkőzésen. Ha ez rendben lesz, akkor tudunk majd gyors gólokat lőni lerohanásból, ami az egyik legfontosabb fegyverünk. Ezen kívül minimálisra kell csökkenteni a technikai hibák számát, mert a Bajnokok Ligájában minden hibát kihasznál az ellenfél és nagy eséllyel gólt lő belőle.”

Az október 28-án, szombaton 16 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER– Brest Bretagne Handball Bajnokok Ligája csoportmérkőzést két moldáv játékvezető Igor Kovalcsuk és Alekszej Kovalcsuk vezeti majd. A mérkőzés EHF ellenőre a horvát Vladimir Sokol lesz. A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti.

A mérkőzésre a helyre szóló belépők 5000, a nem helyre szóló jegyek 3500 forintba kerülnek. A találkozó előtt 14 órakor nyit a Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztára.

Támogatóink