Cél a hatodik győzelem!

Pénteken 18 órakor az Érd ellen lép pályára a DVSC SCHAEFFLER a Hódosban. A cél a szezonbeli hatodik győzelem megszerzése!

Az elmúlt évtizedben legtöbbször vérre menő csatákat hozott az Érd vendégjátéka, parázs hangulatú, végletekig kiélezett mérkőzéseket játszott a két csapat. Azóta jelentősen átalakult a 2013 és 2018 között sorozatban hat bronzérmet szerző Pest megyei együttes kerete, Érden már nem a dobogó, hanem a bentmaradás a cél, ám reményeink szerint a hangulat a közelmúltat idézi majd. Pénteki vendégeink eddig egy meccset nyertek a szezonban, hazai pályán győzték le az Alba-Fehérvárt, a kiesés elkerülése szempontjából fontos rangadók, azonban még a csapat előtt állnak. Az érdiek kedden a Győr ellen játszottak volna előrehozott meccset, ám mivel az egyik játékosuk koronavírus tesztje pozitív lett, így a találkozó elmaradt. 

A debreceni lányok múlt szerdán elszenvedték első vereségüket a 2021/22-es szezonban, ám a bajnoki címvédő FTC otthonában mutatott játék jóval több volt, mint bíztató.

„A népligeti meccs egyes szakaszaiban felszabadultan kézilabdáztunk, ám amikor a végén megéreztük, hogy van esély a pontszerzésre sajnos görcsössé váltunk – mondta az Elek Gyula Arénában öt kísérletből öt gót szerző balszélsőnk, Petrus Mirtill. – Meg kell tanulnunk, hogy ilyen helyzetekben is felszabadultan, stresszmentesen kézilabdázzunk, akkor lehet esélyünk az ilyen mérkőzéseken. Ezzel együtt elégedettek lehetünk, hiszen helyt álltunk a bajnok, BL-ben is veretlen Fradi otthonában.”

A novemberi erőltetett menetben 16 nap alatt 5 mérkőzés vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára, ennek első állomása lesz a pénteki bajnoki.

„Nehéz sorozat vár ránk a következő bő két hétben, nagyon fontos lenne jól kezdeni ez a szériát – folytatta balszélsőnk. – Ugyanúgy készültünk erre a meccsre is, mint bármelyik ellenféllel szemben. Átvettünk a taktikai elemeket, felkészültünk az Érd játékából. Küzdős mérkőzésre számítok, amelyet az első perctől komolyan kell venni!”

A november 5-én, 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Érd mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezeti majd.

A felnőttek mérkőzése előtt a DVSC Kézilabda Akadémia két I. osztályú bajnokságban szereplő utánpótláscsapata is pályára lép a Hajdúnánás korosztályos együttesei ellen. A serdülők találkozója 14, az ifjúságiak meccse 16 órakor kezdődik. Az első mérkőzésre a belépés ingyenes, az ifik meccsét már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni. A jegyek elővételben a Jegy és Bérlet menüpont alatt válthatóak meg. A helyre szóló belépő 2000, a nem helyre szóló belépő 1500 forintba kerül. A találkozó előtt 15.30-kor nyit a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Támogatóink