DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Célkeresztben Európa!

Szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Vác együttesét fogadja a DVSC-TVP. A továbbjutó egy lépéssel közelebb kerül az európai kupaporondhoz.

dvsci_vac_mkbehar

Kiböjtöltük. Nem túlzás ezt állítani, hiszen legutóbb több mint hét évvel ezelőtt játszott NB I-es csapat ellen hazai Magyar Kupa-meccset a Loki. Közben 2013 októberében az akkor már megállíthatatlanul a megszűnés felé száguldó másodosztályú Kiskunhalas kérésére Debrecenben csaptak össze a csapatok – az MK-meccs előtt soros NB I/B-s bajnokiját is lejátszotta a halasi együttes, a DVSC II ellen – , s 47–10-re nyertünk.

Az első osztályú ellenfelekkel szemben azonban nagyon rég kedvezett nekünk a sors(olás), mióta 2009. január 5-én legyőztük a Békéscsabát a Hódosban. Azóta járt a csapat Hódmezővásárhelyen, Dunaújvárosban, Kiskunhalason – akkor még minden rendben volt a Bács-Kiskun megyei kisvárosban – Békéscsabán, Siófokon és Győrben. Most azonban a Vác ellen újra hazai pályán, s ami a legfontosabb saját közönségük előtt sportolhatnak a debreceni hölgyek.

Az ellenfél a viharos napokat átélő Ipress Center Vác együttese lesz a január 27-én, szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésen, az a csapat, amelyet január 8-án 28–21-re győzött le a DVSC-TVP. De azt az eredményt már csak az előbb említett váci folyamatok miatt is el kell felejteni. Ellenfelünk a múlt héten elbúcsúzott szlovén edzőjétől, Uros Bregartól, helyét az örök beugró, Ottó Katalin vette át. A szakember távozásával az idegenlégiósok helyzete, szerepe is átalakulóban van a klubnál. Ilyen előzmények után vélhetően egy dacos, s ebből következően roppant veszélyes ellenfél lép majd pályára a szerdai MK-meccsen.

Nálunk egyértelműen a szombati, dunaújvárosi bajnoki első félideje az alap. Ebben a harminc percben nyújtott olyan teljesítményt a csapat, amely a célok eléréshez szükséges, ezt kell reprodukálni a kupacsatában. Reményeink szerint szerdára teljesen meggyógyulnak a Dunaújvárosban betegség miatt hiányzó játékosaink, Bobana Klikovac és Víg Vivien. Siska Pálmára azonban sajnos hosszabb ideig nem számíthat Tone Tiselj, átlövőnk bal keze megsérült, s három hétig gipszben lesz.
A cél egyértelműen a továbbjutás kiharcolása, s ezzel egy lépéssel közelebb kerülhetnek a csapat a szurkolókkal közös álmához, az európai kupaszerepléshez.

A szerdán 18 órakor kezdődő DVSC-TVP–Ipress Center Vác Magyar Kupa nyolcaddöntőre érvényesek a 2015/16-os szezonra kiadott bérletek.

Támogatóink