Csaba–Loki: mindenki tudja mit jelent!

Szombaton 18 órakor az ősi rivális Békéscsaba otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER.

„Mindenki tudja, mit jelent ez a meccs” – mondja szinte kérdés nélkül Varsányi Nóri. Tegyük hozzá, jobbszélsőnknél kevés autentikusabb alanyt találnánk a Békéscsaba–DVSC párharcok kapcsán, hiszen szombaton huszadszor lép pályára bajnoki meccsen a viharsarkiak ellen, s ehhez jön még két Magyar Kupa-találkozó. Legutóbb tavaly április 25-én játszott a Loki Csabán, s a 29–23-ra megnyert mérkőzésen Nóri hatszor volt eredményes. Ennél több gólt egyszer szerezett NB I-es pályafutása során, 2012. január 28-án nyolcszor volt eredményes, s hogy el felejtsük: azt a meccset is a békéscsabai csarnokban játszották, azaz a DVSC SCHAEFFLER 6-os számú játékosának szép emlékei lehetnek a szombati mérkőzés helyszínéről.

„A Siófok elleni hazai meccs óta több, mint két hét telt el, volt időnk felkészülni a rangadóra – mesélt a közelmúltról Varsányi Nóri. – Volt egy nagyon kemény hetünk, olyan volt, mintha alapoznánk, aztán hétfő óta zajlik a közvetlen felkészülés taktikai része. Roppant nehéz meccsre számítok, hiszen a Békéscsaba jó csapat, amely lendületben van, s otthon különösen veszélyes. A védekezés lehet a siker kulcsa, mert mindenképpen nyerni szeretnénk Békéscsabán.”

Ahogy azt Nyüzi is említette lendületben van a Békéscsaba, a legutóbbi fordulóban a Budaörs otthonában nyert magabiztosan, 35–25-re, s ezzel nagy lépést tett a bentmaradás felé. Érdemes még megemlíteni szombati ellenfelünk legutóbbi hazai meccsét, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen hatgólos hátrányból felállva fordítottak, úgy, hogy a mérkőzésen egyszer vezettek, Walfisch Mercédesz utolsó másodpercben lőtt góljával. 
Nálunk Szabó Dórán kívül mindenki egészséges, s ahogy feljebb is kiderült: mindenki tudja, mit jelent ez a meccs!

A február 16-án, szombaton 18 órakor kezdődő, Eubility Group-Békéscsbai ENKSE–DVSC SCHAEFLER mérkőzést B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária vezeti, a találkozót a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben nézhetik. A Hódos Büfében közösen is szurkolhatnak a lányoknak. A büfé a DVSC–Fradi focimeccs után, 16 órakor nyit, s 18 órától projektoron nézhetik közvetítésünket!

Támogatóink