DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Csak a győzelem!

Szombat 18 óra, Hódos, DVSC-TVP–Fehérvár KC. Két pontot kell szerezni!

dvsc_fehervar_behar_2016

Nincs idő az MK-kiesés után a sebeket nyalogatni, hiszen nyakunkon a következő feladat, a Fehérvár elleni hazai bajnoki. A szerdai vereséggel felérő döntetlenből mindenki levonta a megfelelő tanulságokat, s ha elő akarjuk rángatni a közhelytárból a „minden rosszban van valami jó” című igazságot, akkor nézhetjük azt, hogy a negyeddöntőben a DVSC-TVP-t búcsúztató váciak a Győr otthonába látogatnak…

Persze ez valóban csak vigasz, a soros bajnokit pedig a csapat javítási lehetőségként éli meg. A csapatkapitány is úgy érzi, hogy most csak erre az összecsapásra kell koncentrálnia a csapatnak.

– Nem szeretnénk visszanézni, nem akarunk számolgatni a bajnoki folyatatást illetően, most csak egyetlen feladatunk van: le kell győzni a Fehérvárt – mondta Kudor Kitti a szombati meccs kapcsán. – Nem kell feltétlenül szépen játszanunk, de a két pontot mindenképpen meg kell szereznünk, ezzel tartozunk a szurkolóknak, a támogatóknak, s nem utolsó sorban saját magunknak!

A hangulat tehát elszánt, s ez érzékelhető is a játékosok körében.

Ami az ellenfelet illeti, valóban fontos meccsre készülünk, hiszen az FKC a DVSC-TVP közvetlen riválisa. Szombati vendégeink jó passzban vannak, hiszen legutóbbi három bajnokijukat megnyerték, s ez akkor is önbizalom növelő, ha három kötelező győzelemről van szó, s ráadásként a Magyar Kupában is bejutottak a nyolc közé. A fehérváriakat jól ismerjük, igaz érkezik velük valaki, akit eredetileg szerdára vártunk, még váci játékosként. Ő a 25 éves macedón válogatott jobbátlövő, Jelena Gorgijevszka, aki BL-t is nyert a Buducsnoszt Podgorica játékosaként. Gorgijevszka esete azt is bizonyítja, hogy a magyar kézilabdában minden előfordulhat, sőt annak az ellenkezője is. A macedón hölgy ugyanis néhány héttel ezelőtt hagyta el a román HCM Baia Mara csapatát, s Vácra igazolt, mitöbb január 16-án pályára is lépett új klubjában, a Békéscsaba otthonában. Lőtt is hat gólt – ebből ötöt büntetőből –, aztán a következő hét elején el is hagyta a Duna-parti várost, majd nem sokkal később már Fehérváron tűnt fel, s pályára is lépett legújabb csapata szerdai MK-mérkőzésén Mosonmagyaróváron. Jelena Gorgijevszka kétségtelenül erősítés a Fehérvár számára, a DVSC-TVP célja azonban ettől nem változik!

Csak a győzelem!

Támogatóink