Csak magunkat okolhatjuk a szégyenért!

Dekoncentráltan, rengeteg hibával, szétesően kézilabdáztunk, a remekül küzdő Budaörs pedig élt a lehetőséggel és 25–23-ra nyert.

Az gyorsan kiderült, hogy ez nem a mi napunk. Kapkodva kezdtük a mérkőzést, úgy rontottuk el a támadásainkat, hogy valójában el sem kezdtük azokat. Szerencsére Torda Vanessa jól védett – mivel Catherine Gabriel a hét második felében betegeskedett fiatal kapusunk kezdett –, ennek ellenére az első negyedóra végére három góllal elhúzott a Budaörs, s ebben az is szerepet játszott, hogy a második és a harmadik gólunk közt kilenc perc telt el. Annak, hogy harminc perc után mégis mi térhettünk előnnyel pihenőre főként annak köszönhető, hogy a játékrész második felében mindössze három gólt kaptunk, s mivel lőttünk nyolcat, félidőben vezettünk kettővel.

Aztán szünet után hárommal is….

Mielőtt azonban megnyugodhattunk volna, jött egy olyan „lefagyás”, amilyet nagyon régen láthattunk a csapattól. A Budaörs egy 8–2-es szakaszt produkált, vezetett 18–15-re, s ami ennél is nagyobb baj, a hazai játékosok kezdték elhinni, hogy van esélyük a bravúrra.

A hajrában még kapaszkodtunk, de hiába, a „kis csapat” (ahogy Buday Dániel fogalmazott a meccs utáni sajtótájékoztatón), legyőzte esélyesebb ellenfelét. Méghozzá teljesen megérdemelten!

Nekünk pedig (hogy Szilágyi Zoltánt idézzük), maradt a szégyen!

MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL–DVSC SCHAEFFLER 25–23 (9–11)
Budaörs, 400 néző. V: Felhő, Öcsi

BUDAÖRS: VÁRTOK R. – Szabó-Májer 1, Szekerczés 3 (1), PÁLOS-BOGNÁR 6 (2), Gergely-Zsigmond 1, Hudák 2, Braun. Csere: Sipeki-Varjas (kapus), Smid, Schneider 1 (1), MLINKÓ 3 (1), BÁNFAI V. 4, TÓTH M. 3, Vártok T. 1, Nagy L. Edző: Buday Dániel
DVSC: TORDA – M. Costa 1, Hámori K. 2, Bordás 1, Hornyák D., Vámos P. 4, Petrus 3. Csere: Gabriel (kapus), Kácsor 2 (1), Planéta 2, Jezsikava 2, Szabó N., Füzi-Tóvizi 2, Töpfner 4 (4), Vámos M. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–2. 15. p.: 6–3. 23. p.: 7–8. 32. p.: 10–13. 44. p.: 18–15. 57. p.: 22–21.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/4

MESTERMÉRLEG
Buday Dániel: Kisebb csoda történt, ezen az estén! Meghatározó játkosaink hiányoztak, így a meccs előtt abban bíztam, hogy egy relatív jó meccset tudunk játszani. Aztán úgy alakult minden, ahogy legmerészebb álmainkban sem gondoltuk. Kiscsapat vagyunk, dolgozunk tovább.
Szilágyi Zoltán: Először is gratulálok a Budaörsnek! A mi részünkről minden szempontból szégyen, ami a pályán történt. Támadásban végig dekoncentráltan játszottunk, pedig sok lehetőség adódott arra, hogy uraljuk a meccset. Ekkor azonban sorra hagytuk ki a helyzetek. Az első félidőben még kapusteljesítmény és védekezés úgy ahogy rendben volt, szünet után már ez sem. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért.

Támogatóink