Csata, győztes nélkül

Elképesztő küzdelmet és fordulatokat hozott a DVSC SCHAEFFLER–Kisvárda mérkőzése, amelyen a csapatok megosztoztak a pontokon.

Tele vendégszektor, lelkes hazai B-közép, azaz megvolt az alaphang. Nem kezdtünk rosszul, de 3–2-nél megakadt a gépezet, zsinórban négyet lőttek a vendégek, így fordítottak. Pal Oldrup Jensen időt kért, érkezett a pályára Bulath Anita. aki az ihletett formában sportoló Lotte Grigellel karöltve a hazai sereg élére állt, azaz ismét fordult a kocka.
A második játékrész elején az addig is jól teljesítő Varsányi Nóri helyzetfelismerésének és vagányságának köszönhetően újra nőtt a különbség, aztán megint felzárkózott a Várda. Aztán 18–17-nél Milosevics kiállítása után kettős emberelőnybe kerültünk, s elhúztunk négy góllal (21–17). Eldőlni látszott a mérkőzés, ám hamar feltápászkodott a padlóról a vendégcsapat, sőt fordított. Három perccel a befejezés előtt 27–25-ös vendégvezetésnél számunkra tűnt reménytelennek a helyzet, ám a debreceni lányok nem így gondolták. A hősiesen harcoló Bulath Anita gólja újra megadta a jelet és az utolsó percben Vantara-Kelemen Éva egyenlített.

Fantasztikus hatvan perc végén osztoztak meg a pontokon a csapatok, s a címben megfogalmazottakkal ellentétben mégis volt győztese ennek a mérkőzésnek. A közönség!

DVSC-SCHAEFFLERKISVÁRDA MASTER GOOD SE 2727 (14–12)
Debrecen, 1200 néző. V: Herczeg, Südi
DVSC: Triffa – VARSÁNYI 6, Zamfirescu, Tóvizi 1, Deszpotovics 1, GRIGEL 11 (3), Vantara-Kelemen 3. Csere:Oguntoye (kapus), Kovács Anna 1, BULATH 3, Bordás 1, Arany
Edző: Pal Oldrup Jensen
KISVÁRDA: PÁSZTOR B. – BENKO 5 (4), DRAGUT 4, Radojevics 2, Milanovic-Litre 2, HAKUNOVA 5,Avgyekova 3. Csere: Kordowieczka (kapus), A. Klikovac 2, Giualo 3, Rebicová, Orbán A., Morena 1. Edző: Vlatko Djonovics
Az eredmény alakulása. 9. perc: 3–6. 19. p.: 9–8. 22. p.: 11–8. 34. p.: 17–4. 43. p.: 21–17. 46. p.: 21–20. 52. p.:24–23. 58. p.: 25–27
Kiállítások: 4, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Pal Oldrup Jensen: – Különösen a második félidőben állított bennünket nagy kihívás elé a Kisvárda, és ennek a támadójátékunk révén meg tudtunk felelni. Örülök az egy pontnak, amelyért megharcoltunk.
Vlatko Djonovics: – Nem vagyok elégedett a védekezéssel, a támadással viszont igen, de ez ezen a mérkőzésen nem volt elegendő a győzelemhez. Tudunk ennél jobban is kézilabdázni.

Támogatóink