DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Csoda Göteborgban: él az olimpiai remény!

Ilyen, amikor a halott kikopogtat a sírból, majd visszatér az élők sorába. Hihetetlen mélységből állt fel a magyar válogatott a horvátok ellen, s harcolta ki az olimpiai selejtezőtornán való részvételt. A meccsen csupán egyszer vezettünk: a legvégén!!!

Fotó: MKSZ

Tükörsima volt a képlet a magyar válogatott utolsó középdöntős meccse előtt: le kell győzni Horvátországot, s ott lehetnek a mieink az olimpiai selejtezőtornán. Ehhez kellett az eredmények kedvező alakulása, de a lényeg, hogy ott volt a sansz, a saját kezünkben volt a sorsunk. Rosszul kezdtünk és még rosszabbul folytattuk. Olyannyira, hogy a mérkőzés háromnegyedére nem is érdemes  pazarolni a szavakat. Nagyon mélyen voltunk, amikor alig több, mint negyedórával a mérkőzés vége előtt 19–13-ra vezettek a horvátok. Távolodott Párizs, veszni látszottak az ötkarikás remények, amikor…

Amikor valami megváltozott. Dacos, elszánt, igazi harcosokból álló magyar válogatott produkált egy 10–3-as rohamot a végén. A meccs során egyetlenegyszer (!) vezettünk, a legvégén, Debreczeni-Klivinyi Kinga góljával 23–22-re. Böde-Bíró Blanka a legjobbkor védett hetest, a végén megtartottuk a labdát, így hihetetlen feltámadást produkálva nyert és ezzel olimpiai selejtezőt érő helyen zárta a vb-t a magyar válogatott.

Él az olimpiai remény!

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 23–22 (8–11)
Göteborg, 1200 néző. V: Garcia, Paolantoni (argentínok)

MAGYARORSZÁG: Böde-Bíró – Győri-Lukács 5, Klujber 9(7), Papp N., Bordás, Kuczora, Márton G. Csere: Bukovszky (kapus), Vámos P. 1, Füzi-Tóvizi, Debreczeni-Kilvinyi 3, Albek 2, Szöllősi-Schatzl 1, Pásztor N., Simon P. 2.

S még egy hír a szerb válogatottban szereplő Jovovics Jovanáról. Ijesztő pillanatoknak lehettünk tanúi a kora délutáni Japán–Szerbia mérkőzésen. A találkozó nyolcadik percében szerb válogatott átlövőnk összeesett a pályán, hosszas ápolás után végül a saját lábán hagyta el a küzdőteret. A találkozó után elértük Jovit, aki elmondta, hogy elájult, de már jobban van, valószínűleg a sorozatterhelés okozta fáradtság miatt lett rosszul.

Támogatóink