Csoda volt, csoda lesz!

Aki átélte 20 évvel ezelőtt, azért volt itt. Aki nem láthatta élőben a DVSC első kupagyőztes csapatát azért jött el. A DVSC jelenlegi játékosai pedig egy szép győzelemmel tisztelegtek a nagy elődök teljesítménye előtt.

dvsc_bekescsaba

„KÖSZÖNJÜK, HOGY 20 ÉVE ELHOZTÁTOK A CSODÁT” – állt a debreceni ultrák transzparensén. Már túl voltunk az OSB bronzérmes serdülőcsapat köszöntésén, az év legjobbjainak díjátadóján, hosszú percek óta zúgott a vastaps a Hódosban. A kupagyőztes lányok leültek szurkolni, az utódok pedig mintha még az ünnepség hatása alatt lettek volna, beragadtak a meccs elején. Kettős emberelőnyben sem sikerült gól szerezni, így nem csoda, hogy elhúztak a vendégek. Ami nem sikerült hat a négy ellen, az összejött emberhátrányban. Zárkóztunk, egyenlítettünk, átvettük a vezetést, s innen már nem volt, megállás.
Kudor Kitti vezérletével magabiztosan nyertünk a szezonzárón, aztán folytatódhatott az ünnep. Az ezúttal is csodálatos debreceni szurkolók előtt közösen vonult fel a múlt és a jelen, felemelő volt látni az egykori és a jelenlegi kedvenceket.
Ez az év pedig azt bizonyította, hogy a 20 évvel ezelőtti csoda megismételhető. Igaz, az út nagyon hosszú!
A dicső múlt képviselőinek szimbolikusan a jövő csapata állta a sorfalat, a DVSC OSB bronzérmes serdülői, akik még meg sem születtek 1995-ben.

DVSC-TVP-AQUATICUM-EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ENKSE 31-27 (16-13)
Debrecen, 2000 néző. V: Bonifert, Oláh V.
DEBRECEN: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi 2, Karnik Sz. 3 81), KUDOR 9 (2), B. Klikovac 1, SISKA 5, KELEMEN 4. Csere: Makai (kapus) Slakta 1, Bárány, GORILSZKA 4, Szilágyi Á., Sirián, Vörös B. 2, Bohus-Karnik M., Marincsák. Edző: Varga József
BÉKÉSCSABA: Sipeki – Diószegi 2, Nikolajenko 2, SZABÓ V. 4, GLUSICA 8, Walfisch 2, Mézes 2. csere: Kölcze (kapus), Szögi 6 (3), Kovács Anett 1, Tóth S., Török G., Sári, Gidai. Edző: Avar György
Az eredmény alakulása.12. p.: 2-6. 17. p.: 6-6. 22. p.: 11-9. 36. p.: 19-14. 49. p.: 24-22. 57.  p.: 29-24.
Kiállítások: 8, ill 14 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 5/3

MESTERMÉRLEG
Varga József: Nehezen született meg a győzelem, de a csapat erejét mutatja, hogy rossz kezdés után is fordítani tudott. Megint előre léptünk két helyet.
Avar György: Megérdemelten nyert a Debrecen, de úgy érzem egyenlő ellenfelei voltunk a DVSC-nek

Az év legjobb serdülő játékosa: Pénzes Laura
Az Év legjobb ifjúsági játékosa: Szabó Panna
Az Év legjobb junior játékosa: Kiss Bernadett.

A dvsckezilabda.hu facebook oldalán rendezett szavazás eredményeként az ÉV JÁTÉKOSA: Horváth-Pásztor Bettina lett.
A DVSC Kézilabda Kft szakmai vezetésétől az ÉV LEGJOBBJÁNAK  járó díjat Karnik Szabina kapta.
A gólok és gólpasszok összesítése alapján az ÉV LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSA Kudor Kitti lett.

Támogatóink