Csodaközelben

Remek első félidő után a hajráig remekül tartotta magát a DVSC-TVP.

dkka_dvsc_2016

Álomkezdés Újvárosban, a hazaiak a kijáratot keresik, minden ül, amire felkészült a csapat. Emberelőnyben is csak vergődik a hazai együttes, pedig van rá lehetősége, hogy próbálgassa emberfóros figuráit a friss EHF-kupadöntős, egyelőre eredménytelenül. Jó a védekezés, Horváth-Pásztor Bettina remekel a kapuban, akkor sincs gond, amikor sokadik kiállításunk után felzárkózik a DKKA, Betti néhány bravúrjával magabiztosan vezetünk harminc perc után.

A folytatásban pedig nő az előnyünk és nő a nyomás is… Az egyik oldalon nincs ok a kiállításra, a másikon szinte minden fault két percet ér. Ilyen bonyolult lenne ez a játék?

Ráadásul belelendül az Újváros, Kovács Anna elkapja a fonalat Oguntoye Viktória is egyre jobban véd. Ezzel együtt az 53. percben még 23–23 az állás. A vége rémálom, 29–24-re nyer az Újváros, az utolsó támadásunknál még elmarad egy – a szabálykönyv ide vonatkozó passzusa szerint – piros lap, s az ezzel járó eltiltás Kovács Annának, de ez egy ilyen meccs.

Ott voltunk a csoda közelében, hibáztunk néhányat, s úgy tűnik másként volt megírva ennek a meccsek a forgatókönyve. Arról azonban nincs szó, hogy feladnánk. Visszavágó április 20-án, 18 órakor a Hódosban.
Az biztos, hogy megpróbáljuk!

DUNAÚJVÁROSI KKA–DVSC-TVP 29–24 (12–15)
Dunaújváros, 700 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
DUNAÚJVÁROS: OGUNTOYE – AZARI 3, KOVÁCS A. 8 (2), Bulath 4 (2), Triscsuk 3, Horváth B., VINCZE 5. Csere: Triffa (kapus), Takács D. 3, Szalai B. 3. Edző: Zdravko Zovko
DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Slakta, KARNIK  SZ. 6, Kudor 4, B. KLIKOVAC 7, Deszpotovics 2 (1), Kelemen 2. Csere: Lajtos (kapus), Garbuz 1, Siska 2 (1), Szilágyi Á., Varsányi. Edző: Tone Tiselj
Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–4. 11. p.: 4–7. 20. p.: 8–9. 37. p.: 13–18. 48. p.: 21–20. 58. p.: 27–23
Kiállítások: 6, ill. 16 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko: – Boldog vagyok a hajrában látottak után. Az első félidőben erősen érződött csapatomon a mentális fáradtság. Azonban játékosaimban mégis maradt annyi energia, hogy változtassanak, és megszerezzék a győzelmet. A Debrecen kemény csapat, nagyon jól kell játszanunk a második mérkőzésen a továbblépésért.
Tone Tiselj: – A Dunaújváros sokkal jobb csapat, nem véletlenül rabolt pontot a világ egyik legjobbjától, a Győrtől, valamint a Ferencvárostól is. A találkozó háromnegyedéig remekül játszottunk, utána azonban tapasztalatuknak, játékerejüknek köszönhetően fölénk kerekedtek a hazaiak

 

Támogatóink