Csoportgyőztesként tovább

A magyar ifjúsági válogatott mindhárom csoportmérkőzését megnyerte, így két vitt ponttal jutott a legjobb tizenhat közé. A DVSC SCHAEFFLER két fiatal tehetsége, Csernyánszki Liliána és Panyi Anna is mindhárom mérkőzésen pályára lépett.

Fotó: IHF

Július 3-án kezdte meg a felkészülést a magyar ifjúsági válogatott az U18-as világbajnokságra, amely hazai edzőtábor után Dániába utazott egy négycsapatos nemzetközi tornára. Bohus Beáta szövetségi kapitány két debreceni fiatalt, Csernyánszki Liliánát és Panyi Annát jelölte az utazó keretbe. A világesemény egyik érdekessége, hogy ezen az eseményen tesztelik a vax nélküli labdát, amelyhez gyorsan kellett hozzászoknia a csapatoknak.

Könnyed sikerrel kezdte a korosztályos világbajnokságot a magyar ifjúsági válogatott, amely Argentína ellen az első félidőben ugyan még igencsak visszafogott teljesítményt nyújtott, a második játékrészben már állva hagyta ellenfelét, végül tizenhat góllal győzött (39–23). A második mérkőzésen, a spanyolok ellen is voltak nagy hullámvölgyek a mieink játékában, ám nagy fegyvertény, hogy a négygólos félidei hátrányból sikerült kétgólos előnyt kialakítani a mérkőzés végére. Következett a franciák elleni csoportdöntő, amely a várt izgalmakat hozta, a gólszegény első harminc perc után gólgazdagabb második félidő következett, a találkozót pedig egy góllal megnyerték a mieink! A DVSC SCHAEFFLER két játékosa, Csernyánszki Liliána és Panyi Anna mindhárom találkozón pályára lépett, előbbi tizenegy, utóbbi egy gólt szerzett.

A magyar válogatott ezzel a három győzelemmel továbbjutott a legjobb tizenhat közé, sőt a franciák ellen megszerzett két pontot viszi is magával. A legjobb tizenhat csapatot négy csoportba osztják, a mieink a franciák mellett Norvégiával és Brazíliával kerültek egy kvartettbe. Holnap szünnap, csütörtökön játszanak a magyar lányok legközelebb, akkor az ellenfél Brazília lesz!

Támogatóink