Csütörtökön az ősi rivális érkezik!

Több mint hat évtizedes múltja van a DVSC–Békéscsaba párharcoknak, többnyire párhuzamosan futott a két klub története az NB II-től az élvonalig. A mostani lesz a csapatok 81. NB I-es mérkőzése.

A helyezés nem számít, a Loki–Csaba mérkőzésnek mindig hatalmas a presztízse. A két szomszédos megyeszékhely együttese egyaránt jeleskedik az utánpótlásnevelésben. Debrecen és Békéscsaba is rengeteg kiváló játékost adott a magyar kézilabdának. Emellett sok olyan kézilabdázó van, aki mindkét klubban megfordult. A Békéscsaba jelenlegi keretében Szabó Dóra és Vámosi Panna is a DVSC-ben nevelkedett, s Borbély Márta is megfordult nálunk. A Lokinál jó néhány békéscsabai nevelésű kézilabdázóból lett meghatározó játékos, elég Triffa Ágnest, Vantara-Kelemen Évát és Kovács Annát említeni.

Ami a jelent illeti, a Békéscsaba 2021 nyarán búcsúzott az élvonaltól, majd különösebb megerőltetés nélkül azonnal vissza is jutott a legjobbak közé. A lila-fehérek célja újoncként a biztos bennmaradás, s az efelé vezető úton december 17-én tették a legnagyobb lépést, amikor hazai pályán 29–24-re legyőzték a Mosonmagyaróvárt. Második győzelmüket 13 nappal később a Budaörs ellen aratták, így jelenleg négy ponttal a 12. helyen állnak a bajnokságban.

A debreceni lányok a vasárnapi, norvégiai EHF Európa Liga-mérkőzés után a hétfői napot utazással töltötték, kedden reggel pedig már kondiedzés várt a csapatra.
„Fárasztó volt az utazás, de az európai kupaszereplés ezzel jár – mondta a vasárnapi EL-meccsen három találatig jutó Bordás Réka. – A rendelkezésünkre álló rövid időben igyekszünk maximálisan felkészülni a Békéscsaba ellen, hiszen nagyon fontos számunkra a két pont. Fiatal, agilis csapat ellen játszunk, a jó védekezés lehet a magabiztos siker kulcsa.”

A DVSC SCHAEFFLER–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE mérkőzés január 26-án, csütörtökön 18 órakor kezdődik a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A találkozót Haskó Tamás Károly és Natkai Norbert vezeti.

A mérkőzés előtt klubunk akadémistái is pályára lépnek az NB I/B-ben. A 15:30-kor kezdődő DVSC SCHAEFFLER U19–Szent István SE mérkőzésre érvényesek az NB I-es mérkőzésre szóló belépők és bérletek. Aki csak az NB I/B-s mérkőzésre szeretne jegyet vásárolni, az 500 forintért válthat külön belépőt a helyszínen.

Az NB I/B-s mérkőzés után kiürítjük a csarnokot! Pénztárnyitás a DVSC SCHAEFFLER U19 – Szent István SE meccs előtt fél órával, 15 órakor. Az NBI-es mérkőzésre a belépőjegyet elővételben is megvásárolhatják honlapunkon a jegy és bérlet menüpont alatt: https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/

A mérkőzésen pohárban sem lehet italt bevinni a lelátókra! A meccs ideje alatt a hosszanti oldalon található lelátók alatt ruhatár üzemel. A ruhatár díja 100 forint.

Támogatóink