Debreceni örömünnep Kaproncán

Másfélszáz debreceni szurkoló támogatásával magabiztosan nyerte meg második Európa Liga-csoportmeccsét a DVSC SCHAEFFLER a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Csak jöttek és jöttek a debreceni szurkolók, akik már másfél órával a meccs előtt a csarnok előtt hangoltak. A kezdésre megtelt a vendégszektor, s bár az első két támadásunkat elhibáztuk a 9. percben már 4–1-re vezettünk. Szinte tökéletes volt a védekezésünk, a Bordás-Planéta tengely áthatolhatatlan fal volt a hazaiak számára, így az első 10 percben nem lőtt akciógólt a Podravka.

Sikerült a háromgólos előnyt stabilizálni, s bár ekkor még akadozott a támadójátékunk a kulcspillanatokban mindig sikerült betalálni. A kisebb betegsége miatt a kispadon kezdő Kácsor Gréta fontos gólokat szerzett, Töpfner Alexandra magabiztosan értkesítette a büntetőket, kapusaink pedig a hétmétereseknél szinte megbabonázták a horvátokat.

Szünet után hamar növeltük az előnyünket, már a támadójátékunk is hatékony volt. Petrus Mirtill nem tudott hibázni a balszélről, Vámos Petra remekül mozgatta a csapatot, mindenki hozzátette a magáét a meccshez.

A hajrához érve már nyolc góllal is vezettünk, ünnepelt a vendégtábor, tényleg hazai volt a hangulat játékosaink számára.

A magabiztos győzelem után együtt ünnepelt a szurkolótábor és a csapat.

Ez csodálatos volt, Debrecen!

PODRAVKA VEGETA (horvát)–DVSC SCHAEFFLER 20–26 (7–11)
Kapronca, 1300 néző. V: C. Hannes, D. Hannes

PODRAVKA: Besen – Zadravec 1, D. Kalaus, Stelmakh 2, Senvald 2 (1), L. Kalaus 4 (1), Simara 2. Csere: Tucakovic (kapus), Guskic 2 (2), PANDZA 4, Barisic 2, Franusic, Vuljak, Turk 1. Edző: Antonio Pranjic
DVSC: GABRIEL – TÖPFNER 7 (6), PLANÉTA 2, SZABÓ N..1, BORDÁS 1 VÁMOS P. 2 VÁMOS M. Csere: GIEGERICH (kapus), KÁCSOR 5, HÁMORI K. 2, CSERNYÁNSZKI 1i, PETRUS 4, FÜZI-TÓVIZI 1 Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 9. perc: 1–4. 18. p.: 3–7. 23. p.: 6–8. 28. p.: 7–10. 32. p.: 7–13. 46. p.: 13–19. 57. p.: 18–23.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 9/4, ill 5/5

MESTERMÉRLEG

Antonio Pranjic: Természetesen szomorú vagyok, mert vesztettünk, de a játékosaim hozzáállásával elégedett vagyok, mert végig küzdöttünk. Az ellenfél egyszerűen ennyivel jobb volt. Nem tudtunk velük mit kezdeni sem védekezésben, sem támadásban. Ez a Debrecen a Bajnokok Ligájában is megállná a helyét.
Szilágyi Zoltán: Büszkék lehetünk erre az idegenbeli két pontra Csapatként elsősorban a védekezésben léptünk előre, hatvan percen keresztül sikerült semlegesíteni a Podravka támadójátékát. Az első félidőben támadásban akadtak gondjaink, szünet után ezen tudtunk változtatni. A Podravka védekezése már nem volt olyan hatékony, ezt ki tudtuk használni. Kapusaink öt büntetőt védtek, ez nagyon fontos tényezője volt a sikernek. Szeretném megköszönni, hogy ilyen komoly segítséget kaptunk szurkolóinktól. Kellett a támogatás, hogy ezt a szép sikert elérjük!

Támogatóink