DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

December végén távozik Mariana Costa

Brazil jobbszélsőnk a tavalyi Magyar Kupa-elődöntőben elszenvedett súlyos sérülése után újabb féléves szerződést kapott klubunktól, ennek lejártával távozik a DVSC SCHAEFFLER-től.

Márciusban már  bejelentettük a világbajnok dél-amerikai játékos távozását, ám ő még nem kötelezte el magát sehová, amikor jött április 22-e, a Győr elleni Magyar Kupa elődöntő napja. Döbbent csend lett, a tatabányai csarnokban, amikor Mari egy vétlen szituációban ütközött kapusunkkal, Catherine Gabriellel. Az egyértelmű volt, hogy arccsonttörése után több hónapos kihagyás vár a játékosra, klubunk pedig nem akarta őt ilyen helyzetben magára hagyni, ezért a korábbi döntés ellenére a 2023-as év végéig szóló szerződést kötött vele. Mariana Costa 2023 őszén 12 mérkőzésen, ezek között öt BL-találkozón lépett pályára a DVSC SCHAEFFLER mezében, csak a Pán-Amerikai Játékok miatt hagyott ki néhány összecsapást. Ilyen félszezon után sokkal könnyebb lesz Marinak új csapatot találni, mint lett volna nyáron, sérülten. A brazil szélső nehéz szívvel válik el a Lokitól. Búcsúzásképpen írt sorait szó szerint közüljük.

„Kedves szurkolók! A debreceni időm véget ért, és persze nehéz elhagyni azt a helyet és a klubot, ahol otthon éreztem magam. Szeretnék sok köszönetet mondani a rajongóknak, akik támogattak a debreceni időszakom alatt, és azoknak, akik olyan keményen dolgoznak a színfalak mögött (irodai dolgozók, takarítók, buszsofőrök, biztonsági őrök), tényleg mindenkinek, aki gondoskodott arról, hogy nekünk csak a játékkal kelljen foglalkoznunk és a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani. Nagyon fognak hiányozni ezek az emberek, nagyon sok szeretetet és támogatást kaptam tőlük, KÖSZÖNET EZÉRT! Igazán érzelmes pillanat ez, mikor búcsút kell mondani, de az élet megy tovább, és új kihívások várnak rám. Mindig is DVSC rajongó maradok és sok sikert kívánok a klubnak a jövőben!”

A csupaszív játékos 2021. szeptember 10-én, a Kisvárda elleni hazai meccsen debütált klubunkban, összesen 63 tétmérkőzésen 115 gólt szerzett. Két bajnoki bronzéremnek és a Magyar Kupa harmadik helynek volt aktív részese.

Marinak köszönjük az elmúlt két és fél évet. További pályafutásához jó egészséget és sok sikert kívánunk! 

Támogatóink