Díjat kapott Bordás Réka

Bordás Réka (Baba) válogatott kézilabdázónk, olimpikonunk, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Testnevelés és Sport Díját vehette át a tegnapi ünnepi közgyűlésen.
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az idei augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódóan szerdán tartotta ünnepi megemlékezését, melyen átadták a megye kitüntető díjait. Idén összesen 51-en részesültek a Megyei Önkormányzat elismerésében, melyet minden évben azok kapnak, akik tevékenységükkel a megye fejlődésének elősegítése, értékeinek növelése érdekében kiemelkedő eredményeket értek el. 
 
Baba kenderesi származású, tinédzserként rendszeresen vonattal járt edzésre a jász-nagykun-szolnok megyei településről, édesapja kíséretében. 
 
A méltatásban elhangzott: „Réka „beleszületett” a kézilabdázásba, édesanyja és világhírű sportoló édesapja, Bordás József minden segítséget megadott számára, hogy a korán megmutatkozó tehetségét kibontakoztathassa. Lelkesedése, fáradhatatlan munkabírása, a sport iránti alázata eredményeképpen Réka 2021-ben bekerült a magyar válogatottba, és szintén abban az évben magyar olimpiai csapat részeként versenyezhetett a tokiói olimpián. Jelenleg is a DVSC játékosa.”

Támogatóink