Döcögésből száguldás: nyolc között a mieink!

Rosszul kezdte a szlovénok elleni nyolcaddöntőt a magyar női válogatott, a vége mégis ünnep lett.

Az első negyedórában ugyanolyan görcsösen játszottak a lányok, döcögött a gépezet, mint a vb-nyitányon Brazília ellen, rendre Szlovénia vezetett. Aztán megtört a jég, fordított a magyar válogatott, s lélektanilag nagyon sokat jelentett Kácsor Gréta első félidő végén, időn túli szabaddobásból szerzett találata.

Szünet után aztán a mieink hamar pontot tettek a meccs végére, száguldoztak a pályán a  magyar lányok, esélyt sem adtak az ellenfélnek. Tóvizi Petra ezúttal főként védekezésben jeleskedett, emellett szerzett egy gólt, hétméterest és kiállítást harcolt ki. A magyar válogatott pedig 31–17-re nyert, s jutott a junior világbajnokság legjobb nyolc csapata közé.
Folytatás szerdán 16.15-kor Románia ellen a Főnixben. Ott már a négy közé jutás lesz a tét! Szükség lesz minden debreceni szurkolóra!

MAGYARORSZÁG –SZLOVÉNIA 31–17 (12–10)
Debrecen, Főnix Csarnok, 3400 néző. Vezette: Merz, Schilha (németek)
MAGYARORSZÁG: HLOGYIK – Faluvégi D., KLUJBER 7 (3), Lakatos R. 2, Pásztor N. 2, Háfra 3, Fodor Cs.. Csere: Tóvizi 1, SZABÓ K. 3, KÁCSOR 4, MÁRTON 6, Kuti 1, Hornyák B. 1, Giricz 1. Edző: Golovin Vlagyimir.
SZLOVÉNIA: Vojnovic – HELBEL 4, Vucko, Zabjek 2, Voncina, LOVSIN 8, Bon-Brzin 1. Csere: Curk (kapus), Abina 1, Copi 1, Akalovic, Strnad, Cerovak, Kolar. Edző: Dejan Tomazini

Eredmények alakulása: 5. perc: 1–2. 10. p.: 3–3. 13. p.: 3–5. 19. p.: 8–6. 22. p.: 8–9. 32. p.: 14–10. 39. p.: 18–13. 44. p.: 23–14. 54. p.: 27–17.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0.

Mesterszemmel
Golovin Vlagyimir: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Olyan tempót, és stílust csináltunk végig a norvégok elleni mérkőzésen, hogy azt nehéz lett volna megismételni. Ezúttal kicsit lassabbak voltunk, a fáradtság látszódott rajtunk az első félidőben, ami darabossá tette azt. Örülök, hogy a félidőben ismét tudtuk rendezni a sorokat. A magyar-román összecsapás mindig egy kicsit több egy szimpla mérkőzésnél, de nekünk csak a saját dolgunkkal kell foglalkozni, és a lehető legjobban felkészülni Románia elleni összecsapásra.

Támogatóink