Döntőben a junior válogatott

Hibátlan mérleggel jutott a döntőbe a magyar női junior válogatott Vámos Mírával a soraiban a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon.

Fotó: MKSZ/Facebook

Június közepén kezdte meg a felkészülést a magyar női (2002-2003-as születésű játékosokból álló) junior válogatott a celjei U19-es Európa-bajnokságra. A Kiss Szilárd szövetségi kapitány által összeállított bő keretben még két debreceni kézilabdázó – Török Lilly és a nyáron a DVSC-hez igazoló Vámos Míra – szerepelt, a szűk keretbe utóbbi került be. A magyar válogatott Románia ellen kezdte meg Eb szereplését július 8-án, könnyed győzelemmel abszolválva (27–19), Vámos Míra négy gólt szerzett a találkozón. A magabiztos folytatás nem maradt el, Csehország csapatát 33–20-ra sikerült legyőzni és a női kézilabda nagyhatalom Norvégia sem jelentett nehézséget, jól szemlélteti ezt a 36–26-os győzelem. Magyarország három győzelemmel, +31-es gólkülönbséggel lett csoportelső, fiatal balszélsőnk négy gólt szerzett a három összecsapáson.

A középdöntő első mérkőzését július 13-án játszotta le a magyar válogatott, az ellenfél a jó erőkből álló, addig a mieinkhez hasonlóan lehengerlően szereplő Franciaország volt. Szoros küzdelmet és kevés gólt hozott a mérkőzés, a két kiváló védelem összecsapásán végül Kiss Szilárd csapata diadalmaskodott, 20–16 ide. Ez a diadal már biztos első helyet jelentett a középdöntős csoportban, így biztossá vált, hogy az elődöntőben a másik csoport második helyezettjével küzdenek meg a lányok. A számunkra tét nélküli, Horvátország elleni mérkőzést is meggyőző fölénnyel sikerült megnyerni (35–24), Vámos Míra két gólt szerzett a meccsen. Július 16-án elérkezett az elődöntő, az ellenfél Svédország együttese volt. A legjobb négy között már ritka a könnyű mérkőzés, a svédeken pedig már az első percekben látszott, hogy szeretnének meglepetést okozni és bejutni a döntőbe. A félidőben csupán egy góllal vezettek a mieink, a gyors kézilabdát játszó svéd válogatott megnehezítette Kiss Szilárd csapatának dolgát. A második játékrész felénél még továbbra is egy gól volt a mieink fórja, azonban a hajrát egyértelműen a mieink bírták jobban és végül hét góllal (33–26-ra) győzték le a svéd válogatottat és jutottak be a döntőbe. Vámos Míra ezen a találkozón nem szerzett gólt.

A július 18-án 14:30-tól megrendezendő döntőben az orosz válogatott ellen lép pályára a magyar válogatott, remélhetőleg hasonló kimenetellel, mint tette azt az eddigi mérkőzéseken! A döntőt az Európa-bajnokság hivatalos oldala közvetíti az alábbi linken: https://www.w19ehfeuro.com/en/livestream-zlatorog-hall

Kérdésévelforduljon hozzánk bizalommal!

    Támogatóink