Döntött az EHF: sem Siska Pálma, sem Pénzes Laura nem játszhat a Craiova ellen

A Loki vezetősége versenyt futott az idővel (is), hogy pótolja a Zamfirescu sérülése okozta hiányt.

Amint arról már korábban beszámoltunk, Madalina Zamfirescu a Loki november 6-án, a hétfő délutáni edzésen szenvedett bokasérülést. A klub illetékesei haladéktalanul hozzáláttak ahhoz, hogy feltérképezzék az esetleges pótlás lehetőségeit.

Így került szóba az a lehetőség, hogy visszahozzák a Békéscsabára kölcsönadott Pénzes Laurát, aki a Vasas ellen már játszott is a csapatban. Másrészt felmerült annak a lehetsége, hogy a jelenleg Kecskeméten szereplő Siska Pálma két hétre kölcsönben ismét a Loki játékosa lehessen – ez a kecskeméti klub segítőkészségének köszönhetően meg is valósult.

Inenntől már csak az volt hátra, hogy a két játékost benevezzék az EHF-kupa selejtezőjének harmadik körére. A nevezés határideje november 7-e, éjfél volt.

A klub elküldte a megfelelő dokumentumokat Bécsbe, az EHF központjába, ahol befogadták azokat. Ám a játékosokért nevezési díjat is kell fizetni – fejenként 75 eurót – ez a pénz azonban 7-én éjfélig nem érkezhetett meg a bécsi központ számlájára. Emiatt aztán hiába volt meg az átulalás igazolása, Siska Pálma és Pénzes Laura nevezését elutasították. Így hiába minden erőfeszítés, ők nem segíthetik a pályán a Lokit a roppant fontos párharcban.

Mada Zamfirescu sérülését az elutazás napján, november 9-én, csütörtökön vizsgálta és kezelte egy specialista. Erre alapozva a csapattal tart Craiovára, ám a játékára kevés esély van. A jól sikerült gyógykezelés után, klubunk azonban abban bízik, hogy a november 19-i debreceni visszavágón már segítheti csapatát.

Támogatóink