Folytatás hazai pályán

Szerdán, a megszokottnál egy órával korábban, 17 órakor fogadjuk a Dunaújváros csapatát a Hódosban.

A mérkőzést a sorsolás szerint Dunaújvárosban játszották volna a csapatok, ám a múlt heti két hosszú buszozás után szerettük volna elkerülni az újabb 600 kilométeres utazást a Bietigheim elleni BL-meccs előtt, ezért kértük a pályaválasztói jog felcserélését, amelyhez a dunaújvárosiak sportszerűen hozzájárultak, mindössze annyit kértek, hogy a meccs 17 órakor kezdődjön.

Így a hazai első osztály egyik legnagyobb múltú párharcának újabb fejezete délután öt órakor kezdődik a Hódosban. Ez lesz a két együttes 90. NB I-es mérkőzése, az eddigi mérleg kiegyensúlyozott, 45 DVSC- és 41 Kohász-siker mellett három meccs zárult döntetlennel. A legutóbbi szezonban a DVSC SCHAEFFLER dominált a két csapat találkozóin: a tavaly szeptemberi hazai bajnokin 40–27-re, míg a szezon utolsó meccsén, idén májusban 39–25-re nyertünk Dunaújvárosban. A két csapat a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is találkozott, akkor 38–23-ra nyertünk a Hódosban. A DKKA a Ferencváros elleni vereséggel kezdte a bajnokságot, majd legyőzte az Alba-Fehérvárt és a Vasast, így három kör után négy ponttal várják a debreceni utazást. Az elmúlt napokban a két idegenbeli meccsre több mint 1500 kilométert buszoztak a debreceni lányok, s bár ezen a héten is két mérkőzés vár a csapatra, legalább utazni nem kell.

„Most a saját bőrünkön érezzük, hogy  milyen fárasztó a szerda-szombat ritmus, de a rendelkezésre álló kevés idő alatt igyekszünk minél jobban kipihenni magunkat – fogalmazott balszélsőnk, Petrus Mirtill. – A Dunaújváros nagyon küzdős, taktikailag jól felkészített csapat. Mindig jó meccseket játszunk ellenünk, most is erre számítok.”

A szeptember 20-án, 17 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Dunaújvárosi KKA mérkőzést Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka vezeti majd. A mérkőzést az MKSZ YouTube csatornáján élőben közvetítik.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztára egy órával a kezdés előtt, 16 órakor nyit. A nem helyre szóló belépő 1500, a helyre szóló jegy 2500 forintba kerül. A mérkőzés előtt megvásárolhatják jegyeiket a szeptember 24-én, vasárnap 14 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Bietigheim Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre is.

Támogatóink