Győztes rajt az elitligában

Remek hangulatú mérkőzésen jó játékkal szerzett két pontot a DVSC SCHAEFFLER az IK Sävehof ellen.

Eljött a nap  amire vártunk, a DVSC SCHAEFFLER bemutatkozott a Bajnokok Ligájában. Méghozzá jó játékkal és győzelemmel. De ne szaladjunk ennyire előre…

Kácsor Gréta góljával indult a meccs, s válogatott játékosunk a folytatásban is nagy kedvvel játszott. Szerzett gólt átlövésből és szemfüles labdaszerzés után a saját térfeléről. Gréti harmadik találatával vezettünk 8–4-re. Aztán a félidő derekára elolvadt az előnyünk, 10-nél utolért minket a svéd bajnok.

Jovovics Jovana góljával vettük vissza a vezetést, s ez jeladás volt egy nagy rohamra, hamarosan már 17–11-re vezettünk. A szünet előtti pillanatokra is maradtak izgalmak, Thea Stankiewicz hetesét védte Catherine Gabriel.

A folytatásban is stabil volt az előnyünk, a kritikus pillanatokban pedig mindig akadt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton. Ha kellett Vámos Petra száguldott el a vendégvédők mellett, vagy éppen Kácsor Gréti lőtt fontos gólokat. Pedig a svédek mindent megpróbáltak, kinyitották a védekezésüket és megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal is.

A hajrához közeledve 30–22-re vezettünk, s bár a végjátékban faragtak hátrányukból a svédek, a győzelem nem forgott veszélyben. Győzelemmel mutatkozott be a DVSC SCHAEFFLER a Bajnokok Ligájában, a szurkolók pedig hosszú percekig ünnepelték kedvenceiket.

DVSC SCHAEFFLER–IK SÄVEHOF (svéd) 32–29 (18–13)
Debrecen, 1500 néző. V: Backovic, Palavckovic (szlovénok)

DVSC: GABRIEL – Töpfner 3 (1), Planéta 4, VÁMOS P. 6, Füzi-Tóvizi, KÁCSOR 5 (1), Vámos M. 2. Csere: Bartulovic (kapus), JOVOVICS 3, Hámori K. 2, Haggerty 2, CSERNYÁNSZKI 3, M. Costa 1, E. Johansson 1. Edző: Szilágyi Zoltán

SÄVEHOF: Bundsen – Sembe 1, KOPPANG 5, BLOMST 5, Granat, Heikka, MELLEGARD 5 (2). Csere: Lindner (kapus), Stankiewicz 3, L. Jensen 1, Kylberg, Mihailovic HUSELIUS 5, Wiksfors 4. Edző: Jesper Östlund

Az eredmény alakulása. 9. perc: 8–4. 15. p.: 10–8. 17. p.: 10–10. 26. p.: 17–11. 41. p.: 24–19. 51 p.: 30–22. 58. p.: 30–26.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2

Szilágyi Zoltán: – A győztes rajt volt a legfontosabb, hazai pályán mindenképpen szeretnénk mérkőzéseket nyerni és létfontosságú volt, hogy a svédek ellen megszerezzük a két pontot. Úgy kezdtünk, ahogyan egy ilyen meccset kell, rögtön a megfelelő hőfokon pörögtünk. Voltak ugyan hullámvölgyeink, de összességében a találkozó nagy részében nagyszerűen kézilabdáztunk. Jól működtek a lerohanásaink, sok gólt lőttünk így. Megvoltak a vezéregyéniségeink, akik felvállalták a felelősséget és éltek a lehetőségekkel.

Jesper Östlund: – Kiváló csapattal találkoztunk, a hazai bajnokságban nem szoktunk ilyen szintű ellenfelekkel küzdeni. Mindent megtettünk, hogy felzárkózzunk és ledolgozzuk a hátrányunkat, de nem sikerült. Talán, ha nem az utolsó tizenöt percben kezdünk el jobban teljesíteni, akkor más kimenetele lett volna a mérkőzésnek.

Támogatóink