DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Hazai bemutatkozás a Vasas ellen

A székesfehérvári győztes rajt után szerdán hazai pályán is bemutatkozik a bajnokságban a DVSC SCHAEFFLER. Az újonc Vasas lesz az első vendég a Hódosban, a cél pedig egyértelműen a két pont megszerzése.

A rajt mindig nehéz, ennek tükrében különösen értékes az Alba-Fehérvár elleni 31–23-as idegenbeli győzelem. A csapat védekezése a mérkőzés nagy részében rendben volt és a támadójátékra sem lehetett panasz. A hazaérkezés után szombatra pihenőt kaptak a játékosok, vasárnap délután pedig már újra edzés várt a lányokra. A Vasas elleni felkészülés közben, hétfőn délután, a PirosFehér Piknik keretében találkoztak a szurkolókkal a játékosok és a szakmai stáb tagjai.

„Jól éreztük magunkat a pikniken, sokat beszélgettünk a szurkolókkal, a lányok is megtapasztalhatták, hogy milyen sokan szeretik őket – mondta Szilágyi Zoltán a csapat vezetőedzője. – Fontos ez, hiszen nagyon nehéz szezon elé nézünk, s a szeptemberi program különösen sűrű lesz.”

Szerdai ellenfelünk is győzelemmel kezdte a bajnokságot. A piros-kékek a NEKA ellen nyertek 27–23-ra. A két csapat párharca komoly múltra tekint vissza, 71 alkalommal találkozott korábban az NB I-ben a Loki és a Vasas. Eddig 44 debreceni és 24 angyalföldi győzelem mellett háromszor osztoztak meg a pontokon a csapatok. A legutóbbi 17 mérkőzést a DVSC nyerte, utoljára 2004. májusában lett döntetlen a két csapat mérkőzése.

„Nagyon örültünk a Fehérvár elleni két pontnak, hiszen a jó rajt mindig fontos – mondta az Alba ellen öt gólig jutó Töpfner Alexandra. – Ugyanilyen lendülettel szeretnénk letudni az első hazai meccsünket is, hiszen nem lehet kérdéses, hogy ezúttal is a győzelem  a célunk. Szombaton elkezdődik számunkra a Bajnokok Ligája, a Sävehofot fogadjuk a nyitányon, ennek jegyében a bajnokin szeretnénk a saját játékunkat gyakorolni, így tudunk a legjobban készülni a BL-rajtra.”

A mérkőzés előtt adjuk át az elmúlt szezon legjobb felnőtt játékosának járó Jeddi Mária-díjat, valamint a legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó elismeréseket is. Idén első alkalommal a Komáromi Ákos-díjat is átveheti egy fiatal, akit a DVSC Kézilabda Akadémia edzői arra érdemesnek választottak.

A szeptember 6-án, 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Vasas mérkőzést Héjja Ádám és Kónya Balázs Krisztián vezeti majd. A mérkőzést az MKSZ YouTube csatornáján élőben közvetítik.

A két csapat U17-es és U19-es együttese is találkozik szerdán, a fiatalabb korosztály meccse 14 órakor, az U19-es találkozó 16 órakor kezdődik. Utóbbi mérkőzésre már csak érvényes belépőjeggyel lehet belépni a csarnokba. A helyre szóló belépő 2500, a nem helyre szóló jegy 1500 forintba kerül.

A mérkőzés napján már 14 órakor kinyit a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára. Akik még nem vették át a szezonbérletüket, megtehetik, illetve vásárolhatnak jegyet a szombati DVSC SCHAEFFLER–IK Sävehof Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre is.

Támogatóink