DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Egerben kezdjük az új évet

Pénteken 15 órakor az Eszterházy SC elleni Magyar Kupa-mérkőzésen lép pályára 2022-ben először a DVSC SCHAEFFLER.

A DVSC SCHAEFFLER legutóbb november 21-én játszott tétmérkőzést, így a lányok a másfél hónapos szünet után lépnek újra élesben pályára.

„Nagyon várjuk már az egri Magyar Kupa meccset, hiszen elmaradt a Fehérvár elleni bajnokink, így fontos, hogy a januári komoly feladatok előtt újra játszhassunk – mondta az Eszterházy SC elleni MK-találkozó előtt irányítónk, Szabó Nina. – Az egriek a másodosztályban szerepelnek, de egyik ellenfelünket sem becsüljük le, tiszteljük őket, s szeretnénk mindent kiadni magunkból!”

A tétmérkőzés nélkül eltelt másfél hónapban nem volt könnyű dolga a DVSC SCHAEFFLER szakmai stábjának, hiszen négy játkosunk a spanyolországi világbajnokságon szerepelt, ráadásul sérülések is nehezítették a munkát. A hiányzók közül Kovács Anna még rehabilitációs munkát végez, de reményeink szerint rövid időn belül ő is csatlakozik a csapathoz. Hornyák Dóra, Mariana Costa és Poczetnyik Luca azonban már bevethető, így rájuk számíthat Szilágyi Zoltán vezetőedző.

„Az Eger kifejezetten jól szerepel a másodosztályban, a második helyen áll, így biztos vagyok benne, hogy komolyan kell venni ezt a mérkőzést – fogalmazott Szilágyi Zoltán. – Ugyanúgy készülünk, minta elsőosztályú bajnokit játszanánk, elemeztük ellenfelünk játékát. Lendületes, gyors kézilabdát játszó csapattal találkozunk, amelynek vannak jó játékosai, egy percig sem gondoljuk azt. hogy ez a meccs magától meglesz. Mint minden egyes mérkőzést, ezt is nagyon komolyan vesszük, s magabiztos továbbjutást várok csapatomtól!”

Kupaellenfelünk az NB I/B Keleti csoportjában a második helyen áll a százszázalékos Békéscsaba mögött. Az Eszterházy SC már az első fordulóban bekapcsolódott a Magyar Kupa 2021/22-es sorozatába, s a Hajdúböszörmény elleni 54–22-es győzelemmel lépett tovább. A következő körben a Tempó KSE-t búcsúztatta az egri csapat 35–29-es győzelemmel, majd a harmadik körben a DKA Vác együttesét vertét idegeben 38–35-re.

Az Eszterházy SC–DVSC SCHAEFFLER Magyar Kupa mérkőzés január 7-én, pénteken 15 órakor kezdődik az Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnokában (3300, Eger, Leányka út 6.). A találkozót Kovács-Sebők Stefánia és Réti Rebeka vezeti majd. A MK-meccset a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük. 

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak. A 2021. november 20. napjától hatályos 633/221. (XI. 18.) Korm. rendelet alapján kötelező maszkot viselni a zárt térben megrendezett sportrendezvény helyszínén.

Támogatóink