DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Égett a tűz, robogott a Lokomotív!

Remek védekezéssel, vagány támadójáték és Csapó Kyra parádéja. Ezek kellettek a Mosonmagyaróvár idegenbeli legyőzéséhez.

Nem indult jól a mérkőzés, az első húsz percben nem tudtunk mit kezdeni a Mosonmagyaróvár kőkemény öt, egyes védekezésével, emellett a hazaiak támadójátéka is hatékonynak bizonyult. A 10. percben 7–3-ra vezetett az MKC, ezzel együtt nem volt okunk komolyabb aggodalomra mert látszott a tűz a debreceni lányokon. Vámos Petra találatával a 27. percben visszajöttünk egy gólra (13–12) a félidő hajrája azonban ismét a Mosonmagyaróváré volt, így háromgólos hátránnyal térhettünk pihenőre.

Szünet után aztán egy olyan DVSC SCHAEFFLER-t láthattunk a pályán, amely nem ismert ellentmondást, ment előre kitűzött célja felé. A szezon eddigi legjobb védekezését mutatta be a csapat a második harminc percben, szinte eksztázisban küzdöttek a lányok, a fal mögött padig Csapó Kyra parádézott. A 40. percben utolértük riválisukat (19–19), majd még ugyanebben a percben Jeca Deszpotovics góljával már vezettünk is.

De itt nem állt meg a Lokomotív, tovább robogott a csapat, nőtt az előny. A 48. percben Hornyák Dóra 30 méterről lőtt üres kapus gólt, már négy volt az előny. (20–24). A második félidőben 20 perc alatt kaptunk öt gólt, így ugye mindjárt más kézilabdázni, mint a váci első 10 percben kapott 10 góllal…

Talán akkor lett volna némi esélye a hazaiaknak, amikor az 54. percben háromgólos előnyünknél Herczeg Lili védett egy ziccert.  Ám érkezett a bal szélre néhány perccel korábban beállt Csernyánszki Liliána bevetődve elkapta a kipattanót és belőtte.

Ezután már nem volt kérdés, nagyon fontos meccset nyert meg a DVSC SCHAEFFLER!

MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁR–DVSC SCHAEFFLER 24–28 (15–12)
Mosonmagyaróvár, zárt kapuk mögött, Vezette: Andorka, Hucker
MOSONMAGYARÓVÁR: SZEMEREY – Katona 2, KOVÁCS P. 8 (2), Tóth E. 2, Horváth B. 2, SZARKOVÁ 6, Hajtai 3. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Lancz 1, Stranigg Zs., Hudák, Domokos, SiriánEdző: Gyurka János
DVSC: Gierich – Arany 1, Kovács Anna 4 (1), Tóvizi 1, HORNYÁK D. 4, VÁMOS P. 4, Vantara-Kelemen 3. Csere: CSAPÓ KYRA (kapus), Petrus 1, BÁNFAI 5, Bordás, DESZPOTOVICS 4, Csernyánszki 1. Edző: Köstner Vilmos

Kiállítások: 8, illetve 2 perc
Hétméteresek: 2/2, illetve 3/1

Gyurka János: Egy remekül felkészített csapattal szemben maradtunk alul. A mérkőzésen a küzdelem dominált hatvan percig, pontosabban nálunk csak ötvenig. Az első félidőben jól működött az ötegyes védekezésünk, ennek köszönhető, hogy előnybe kerültünk. A második félidei teljesítményünkről sokat elmond, hogy húsz perc alatt mindössze öt gólt szereztünk. A Loki masszív hatos falával széttördelte a játékunkat, s elbizonytalanította átlövőinket, talán ezért is vált görcsössé a játékunk.
Köstner Vilmos: Elismerés jár a Mosonmagyaróvár eddigi teljesítményéért. Most is jól kezdték a találkozót. Kemény, de nem látványos mérkőzés volt, mely mindkét oldalon a védekezésről szólt. Mi éppen ebben a játékelemben javultunk sokat a második félidőben, ezért tudtunk fordítani. Ehhez persze kellett egy remek kapusteljesítmény is. Fontos győzelmet arattunk, mely hatással lehet a csapat további útjára is.

Támogatóink