Egy álommal kevesebb

Nem sikerült a legjobb nyolc közé jutni a magyar Kupában, hiszen a 28–28-as döntetlen a vendégek továbbjutását jelentette.

dvsc_vac_mk

Jól kezdtünk, villámgyorsan négygólos előnyt szereztünk, semmi nem utalt arra, ami a folytatásban történt. Igaz, a lehetőséget elszalasztottuk, hiszen ekkor megvolt az esély a kiütésre, de a döntő ütés bevitele helyett inkább felsegítettük a földről az ellenfelet.
A vendégek pedig köszönték szépen, ha már megkapták a lehetőséget éltek vele. Egyre harcosabb lett a Vác, a Duna-parti együttes megérezte a vérszagot, játékosai egyre inkább elhitték azt, ami húszpercnyi játék után lehetetlennek tűnt. A szünetig egygólosra csökkent az előnyünk, a folytatásban pedig átvette a vezetést a Vác, sőt meg is tudott lépni.

Az idegőrlő hajrában Horváth-Pásztor Bettina védései és Karnik Szabina góljai tartották meccsben a csapatot, de a kulcsmomentumokban ekkor is rendre hibáztunk. Döntő jelentősége volt, hogy nem sikerült visszavenni a vezetést, pedig támadhattunk döntetlennél. A lélektanilag fontos gól elmaradt, a vendégek kihúzták a végét döntetlenre, s ezzel továbbjutott.

Szép álom volt a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás, de a csapat már a nyolc közé sem tudta beverekedni magát. Egy álommal kevesebb…

DVSC-TVP–IPRESS CENTER VÁC 28–28 (14–13)
Debrecen, 1000 néző. V: HargitaI, Markó
DVSC: Lajtos – Varsányi 4, Garbuz 5 (1), KARNIK SZ. 9, Deszpotovics 3, Kudor 5, Kelemen 1. Cs: HORVÁTH PÁSZTOR (kapus), Sirián, B. Klikovac 1, Marincsák, Szilágyi Á. Edző: Tone Tiselj.
VÁC: BÍRÓ B. – Jovetic 8, Soós 2, Liscsevics 2, HELEMBAI 3, Tóth E. 1, GRÓZ 5 (1). Cs: Farkas V. 1, Basic 3, Szondi, Hámori K. 3 Vukcsevics, Ertl: Edző: Ottó Katalin.

Az eredmény alakulása. 8. p.: 6–2. 21. p.: 12–8. 28. p.: 13–13. 40. p.: 17–20. 51. p.: 25–25.

Kiállítások: 2, ill 12 perc

Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Tudtuk, hogy ez más mérkőzés lesz, mint a hónap elején lejátszott bajnoki. Jól kezdtünk, aztán sokat hibáztunk, s ezt kihasználták a vendégek. Amikor hátrányba kerültünk harcoltunk, de csak az egyenlítésig jutottunk ez pedig a Vác továbbjutását jelentette.
Ottó Katalin:  Csak titkon bíztam benne, hogy ilyen eredményt érünk el. Szerencsére bebizonyítottuk, hogy csapatként tudunk küzdeni. Ez a siker sokat jelenthet a jövőre nézve.

Támogatóink