Egy elmaradt hétméteres utóélete

A vasárnapi MTK elleni mérkőzés utolsó másodperceiben történtekkel kapcsolatban kikértük a Játékvezetői Albizottság véleményét.

Maradt hiányérzetünk a vasárnap lejátszott DVSC SCHAEFFLER–MTK Budapest mérkőzés után. A találkozó 29–29-es döntetlennel zárult, úgy, hogy a mérkőzés utolsó támadásánál úgy éreztük, elmaradt egy egyértelmű hétméteres csapatunk javára. Erről a mérkőzés tudósításában így írt honlapunk.

„Az MTK támadásánál Csapó Kyra védte Pál Tamara lövését, s még maradt időnk egy támadásra. Peregtek a másodpercek 59:57-nél járt az óra, amikor Vantara-Kelemen Éva ugrott be a balszélről, Dávid-Azari Fruzsina a hatoson belül szabálytalankodott vele szemben. Az egyértelmű hétméteres elmaradt, csak időntúli szabaddobást végezhettünk el, ez kimaradt, így döntetlent ért el Debrecenben az MTK, mi pedig bosszankodhatunk az újabb elhullajtott pont miatt, ami nagyon fog hiányozni….”

Az esettel kapcsolatban kikértük az MKSZ Játékvezetői Albizottságának véleményét, ahonnan nagyon gyors és korrekt tájékoztatást kaptunk. A szervezet elnöke, Herczeg Péter elmondta, hogy valóban rossz döntés született, járt volna a büntető a DVSC számára, ez teljesen egyértelmű. Hozzátette – nem a kollégák mentegetésének szándékával -, hogy reményei szerint az ilyen hibák hosszú távon kiegyenlítődnek, bár az lenne az ideális, ha egyáltalán nem lennének hibák…

Támogatóink