Egy Lotte nem csinál nyarat!

A remekül játszó Lotte Grigel vezérletével az első félidő közepéig vezettünk a Siófok ellen, ám a klasszisokkal teletűzdelt vendégcsapat fordított és magabiztosan nyert.

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, s bár Karina Jezsikava csütörtökön kiújuló talpsérülése miatt nem léphetett pályára a közönségtől támogatott DVSC-TVP a remek formában kézilabdázó Lotte Grigel Pazar játékának köszönhetően rendre vezetett. Aztán a siófokiak kapusa Denisa Dedu elkapta a fonalat, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a Balaton-parti együttes fordítson. Sokat játszottunk emberhátrányban, így kockáztatni kellett, s Janjusevic üres kapus gólt is szerzett.

Sajnos a második félidő elején tovább növelte félidei háromgólos előnyét a Siófok, eldőlni látszott a két pont sorsa. A DVSC-TVP azonban nem adta fel, Lotte Grigel még egy rohamra vezette a csapatot, s bér volt esély, csak megközelíteni tudtuk a vendégeket.

Lotte 12 gólja nem volt elég a bravúrhoz, avagy egy Lotte nem csinál nyarat!

DVSC-TVPSIÓFOK KC 2228 (11–14)
Debrecen, 1400 néző. Vezette: Felhő, Öcsi
DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi 1, Hajduch 1, Zamfirescu, Pálsdóttir 2, GRIGEL 12 (1), Hársfalvi 1. Csere: Lajtos (kapus), Sirián, Punyko 2, Borges-Lima, Csáki, Vantara-Kelemen 1, Román 2 (2), Tóvizi. Edző: Tone Tiselj
SIÓFOK: DEDU – SUCH 4, Gnabouyou 1, DAMNJANOVICS 8 (2), Jezic 2, PERIANU 5, Aoustin 2. Csere: al-Gaui 1, JANJUSEVICS 5, Mazák-Németh Edző: Lars Rasmussen

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–3. 10. p.: 7–5. 17. p.: 9–10. 26. p.: 11–13. 39. p.: 12–18. 47.p.: 17–21. 54.p.: 20–23.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Meglepett, minket Sanja Damnjanovics játéka, hiszen hetekig sérült volt, így egy klasszissal lett erősebb a Siófok. Nagyon kiegyensúlyozott, erős a bajnokság, ez már most látszik. Küszködtünk problémákkal, vannak sérültjeink, s mindez hozzájárult ahhoz, hogy a jobb erőkből álló vendégcsapat győzni tudott. A megpróbálták a legtöbbet adni, ez most így sikerült.
Lars Rasmussen: – Nagyon tisztelem a debreceni klubot, játékosokat, szurkolókat, nagyon jó a közeg itt. Hatalmas fegyvertény, hogy a hiányzóink nélkül is győzni tudtunk a cívisvárosban.

A mérkőzés után készült sajtótájékoztató

Támogatóink