Egy pont, ami nagyon hiányzik!

Hiába vezetett a második félidő elején hat góllal a DVSC SCHAEFFLER az MTK ellen, végül a vendégek elvittek egy pontot a Hódosból.

Remek első félidőt produkáltak a debreceni lányok az MTK ellen. Igaz a fővárosi együttes jól kezdete a találkozót, de 6–7-nél időt kért Köstner Vilmos, s hatottak a tanácsok, hiszen egy három, nullás rohammal fordított a csapat. Anca Giegerich kifejezetten jól védett, a Kovács Anna, Vámos Petra Hornyák Dóra hármas támadásban veszélyes volt, s a sérülése után visszatérő Arany Rebeka is jól szállt be a meccsbe.

Harmincpercnyi játék után négy góllal vezettünk, s jól kezdtük a második játékrészt is, tovább nőtt az előnyünk. Akár meg is nyugodhattunk volna, amikor a 36. percben már 22–16-ra vezettünk, de túl közeli volt a múlt pénteki, Fehérvár elleni meccs emléke…

Bármennyire is hihetetlen, megtörtént ugyanaz, mint a legutóbbi találkozón: a csapat elöl, és hátul is elvesztette a fonalat, pillanatok alatt ledolgozta hátránya kétharmadát az MTK (22–20). Ekkor egy Bordás Réka góllal még sikerült növelni a különbséget, de 24-nél utolért minket a vendégcsapat. Az utolsó tíz perc 25–25-ről indult, s rendre a kék-fehérek jártak egy találattal előrébb, de mindig sikerült egalizálni, így 29–29-es állásnál léptünk be az utolsó percbe. Az MTK támadásánál Csapó Kyra védte Pál Tamara lövését, s még maradt időnk egy támadásra. Peregtek a másodpercek 59:57-nél járt az óra, amikor Vantara-Kelemen Éva ugrott be a balszélről, Dávid-Azari Fruzsina a hatoson belül szabálytalankodott vele szemben. Az egyértelmű hétméteres elmaradt, csak időntúli szabaddobást végezhettünk el, ez kimaradt, így döntetlent ért el Debrecenben az MTK, mi pedig bosszankodhatunk az újabb elhullajtott pont miatt, ami nagyon fog hiányozni….

DVSC SCHAEFFLER–MTK BUDAPEST 29–29 (17–13)
Debrecen, zárt kapu mögött. V: Medve, Südi P.
DVSC: GIEGERICH – Bánfai, KOVÁCS ANNA 9 (2), Vámos P. 5, Tóvizi 1, HORNYÁK D. 5, VANTARA-KELEMEN 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Bordás 1, Deszpotovics 1, ARANY 4, Vámosi P., Petrus. Edző: Köstner Vilmos.
MTK: GYŐRI –DÁVID-AZARI 3, DAKOS 4, Szabados G., SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 10, PÁL T. 9 (3), Pelczéder 2. Csere: Suba (kapus), Szekerczés, Marincsák 2 (1), Sallai N., Bujdosó-Gerháth. Edző: Golovin Vlagyimir.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–2. 12. p.: 6–7. 28. p.: 17–12. 36. p.: 22–16. 49. p.: 24–24. 53. p: 26–27.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Ezen a szinten jó mérkőzést játszottunk, amelyen az MTK nem érdemtelenül szerzett pontot. Nem védekeztünk rosszul, de passzív játéknál az utolsó passzoknál nem voltunk elég határozottak és ez ilyen lövőerejű játékosok ellen nem fér bele. Támadásban is akadtak hibáink, sokszor nem vettük észre a beállót. Van mit tanulni….
Golovin Vlagyimir: – Sokszor előfordult, hogy amikor hátrányba kerültünk ne volt hite a csapatnak, szerencsére most nem ez történt. Jól kezdtük a meccset, aztán védekezést váltott a Debrecen, ebből kovácsolt négygólos előnyt a szünetre. A folytatásban stabilabb lett a védekezésünk, Győri Barbara jól védett, így ledolgoztuk a hátrányunkat és egy kiélezett végjátékban végül értékes pontot szereztünk.

Támogatóink