Egy pont, ami több egy pontnál

A tavalyi két vereség után ezúttal döntetlent játszott hazai pályán a DVSC-TVP az Érd ellen.

dvsc_erd_2

Rangadóhoz méltó hangulat fogadta a csapatokat, s a hölgyeken is látszott a tét okozta nyomás, mindkét oldalon rengeteg volt a hiba. Volt lehetősége a Lokinak is, hogy meglépjen, de elhúzhatott volna az Érd is, a kritikus pillanatokban azonban mindig összekapta magát a leszakadó félben levő csapat. Horváth-Pásztor Bettina parádés védései, Karina Jezsikava és Varsányi Nóri góljai lendítdették előre a DVSC-t, de a fegyelmezett védekezésre sem lehetett panasz. A végjátékban megszerezhettük volna mindkét pontot is, de a legutóbbi négy évben bronzérmes, legutóbb a Fradit legyőző Érd ellen szerzett egy pont többet ér egy pontnál.

DVSC-TVP–ÉRD 22–22 (13–13)
Debrecen, 1800 néző. Vezette: Herczeg, Südi

DVSC-TVP: HORVÁTH-PÁSZTOR – VARSÁNYI 4, Punyko 3, Garbuz 2, Sirián, JEZSIKAVA 6, Kelemen 1 Csere: Deszpotovics, Marincsák 1, CSÁKI 3 (3), Siska 2 (2), Tóth M. Edző: Tone Tiselj
ÉRD: JANURIK – KRPEZS 6 (2), Kisfaludy 3, A. Bulatovics 1, SIGNATÉ 1, Klivinyi 1, Araújo Csere: Gridnyeva (kapus), M. GONZALEZ 7, Szabó L. 1 (1), Havronyina, Fekete B. 2., Gulyás, Barján . Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–2. 14. p.: 8–5. 20. p.: 8–9. 39. p.:14–16. 50. p.: 18–18.
Kiállítások: 6, ill. –
Hétméteresek: 7/5, ill.3/3

MESTERMÉRLEG:
Tone Tiselj: – Az eredménnyel elégedett vagyok, a csapat játékával nem. Néhány játékosunk túlgondolta a meccset, túlságosan a pontokon járt az eszük. A küzdőszellemmel elégedett vagyok, s nem szabad elfelejteni, hogy rutinos, világversenyeket megjárt kézilabdázók ellen értünk el döntetlent.
Szabó Edina: Nagy csata volt, két remek együttes között.

Horváth-Pásztor Bettina: Lehet, hogy kicsit túlságosan rápörögtünk a meccsre, de annak örülök, hogy jól küzdöttünk, s egy ilyen jó csapat ellen sikerült pontot szereznünk.
Katarina Krpezs: Két jó csapat meccse zárult pontosztozkodással. Sokat hibáztunk, de a DVSC kapusa is remekül védett. Mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de úgy érzem az eredmény igazságos.

Támogatóink