Együtt a győzelemért!

A szezon eddig legnehezebb és legfontosabb mérkőzése vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára vasárnap Nagydisznódon. A meccset élőben láthatják a DVSC Kézilabda YouTube-csatornáján.

A múlt szombati 22–22-es döntetlen után nehéz helyzetből várhatjuk a Magura Cisnadie elleni visszavágót az EHF Európa Liga 3. selejtezőkörében. A tét a csoportkörbe jutás, a feladat adott: győzni kell, de akár a döntetlen is elég lehet a továbblépéshez.

Ahogy az első meccs után is írtuk: egy mérkőzésen dől a továbbjutás, hiszen a debreceni döntetlen után teljesen nyílt a párharc. A Magura Cisnadie pihent a héten a mi lányaink pályára léptek, s lélekerősítő győzelmet arattak a Dunaújváros ellen.  Ez a siker, s a második félidei felszabadult játék lehet a továbbjutás kulcsa! Persze az sem mellékes, hogy milyen felfogásban vezetik majd a találkozót a bolgár sípmesterek.  A Debrecenben egyébként jól ténykedő fehérorosz játékvezetők partnerek voltak a román csapat extrém játéklassításban, s ez nagyban megnehezítette a dolgunkat, Persze ez ellen nem csak a sípmesterek tehetnek, hiszen, ha nálunk lesz az előny, passzív jelzés nélkül is nagyobb tempóra bírhatjuk ellenfelünket. Ami a csapat hangulatát illetti, a harci kedv töretlen a DKKA elleni siker pedig használt a lelkeknek.

„Jót tett a csapatnak a Dunaújváros elleni magabiztos győzelem, jobb hangulatban, nagyobb önbizalommal készülünk a vasárnapi kupavisszavágóra – fogalmazott a DKKA ellen remeklő, öt gólt szerző Bordás Réka. – Hazai pályán szoros meccset játszottunk román ellenfelünkkel, a visszavágón is kemény csatára számítok. Annyival könnyebb lesz a dolgunk, hogy testközelből is megismerhettük őket, emellett ki tudjuk javítani a múlt szombaton elkövetett hibákat. Ha úgy tudunk vasárnap játszani, mint a Dunaújváros ellen a második félidőben, vagy korábban a Ferencváros otthonában, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést és továbbjuthatunk, hiszen szeretnénk ott lenni a csoportkörben!”

A debreceni csapat a meccs napján Debrecenből különgéppel utazik Erdélybe, majd a nagyszebeni repülőtérről buszozik Nagydisznódra.

A november 21-én, vasárnap, magyar idő szerint 17 órakor kezdődő Magura Cisnadie–DVSC SCAHEFFELR EHF Európa Liga-selejtező visszavágót két bolgár játékvezető, Szvetoszlav Jovcsev és Zvezdelin Joncsev vezeti majd. A mérkőzés a romániai Covid szabályozás miatt, zártkapus.

A mérkőzést a DVSC Kézilabda YouTube-csatornáján élőben közvetítjük!

Szurkoljanak a csapatnak itthonról: EGYÜTT A GYŐZELEMÉRT!

Támogatóink