Együttműködési megállapodás a DKKA-val

A DVSC Kézilabda Kft. együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiával.

A szerdai sajtótájékoztatón ott volt egykori játékosunk, Bulath Anita, aki a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója, Ábrók Zsolttal a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetőjével írta alá a klubok között létrejött szerződést. A megállapodás értelmében a DVSC SCHAEFFLER felnőtt keretének azon fiatal játékosai, akik nem jutnak megfelelő játékperchez kölcsönben a DKKA csapatában szerepelhetnek. Még a hivatalos megállapodás megkötése előtt került Dunaújvárosba Borgyos Panna, aki alapembere lett a Kohásznak, fejlődése szempontjából fontos, hogy sok játéklehetőséghez jut. Borgyos Panna a szerződés megkötése után, a következő szezonban is marad a DKKA-nál, s ugyancsak kölcsönben játszik majd Dunaújvárosban Poczetnyik Luca és Arany Rebeka.

„Minden klub szeretne a jövőjét megalapozó döntéseket meghozni, ennek szellemében köttetett megállapodás a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiával – hangsúlyozta Ábrók Zsolt a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Idén egy játékosunk szerepel kölcsönben a DKKA-nál, ez olyan utat nyitott meg előttünk, amellyel mindkét klub szeretne élni. Ha egy játékossal hosszú távon számolunk, az első keretben, nálunk még nem játszana eleget, akkor egy elsőosztályú klubnál kap lehetőséget, ahol fejlesztik, képzik. Erre a szakmai igazgató Bulath Anita személye a garancia számunkra.”

 „Ez egy nagyon nagy lehetőség számunkra, amely talán példa nélküli az első osztályban – mondta el Bulath Anita, a DKKA szakmai igazgatója. – A hozzánk érkezőknek adott lesz a lehetőség a fejlődésre, hiszen hiányposztra érkeznek. Azt gondolom, hogy ebből a játékosok, a klubok, az egész magyar kézilabda is profitálhat. A szurkolók között is jó a viszony, emlékszem, mikor EHF Kupát nyertünk, nagy sok debreceni jött el nekünk szurkolni. Remélhetőleg hosszú távú lesz a kapcsolat a két klub között!”

Támogatóink