EHF Európa Liga: közel az erdélyi túra

A Magura Cisnadie idegenben verte 27–26-ra a Banik Most együttesét, így a jövő szombati visszavágó előtt, amelyet a romániai Nagydisznódon játszanak, úgy tűnik erdélyi ellenfél vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára.

A DVSC SCHAEFFLER a selejtező 3. fordulójában kapcsolódik be az EHF Európa Liga küzdelmeibe, a debreceni lányok a Banik Most (cseh)– Magura Cisnadie (romániai) párharc győztesével játszanak majd a csoportkörbe jutásért. Potenciális ellenfelleink szombaton kora este játszották első meccsüket a csehországi Mostban. Előzetesen a Magura Cisnadie tűnt esélyesebbnek, ennek megfelelően az erdélyi együttes ellépett a meccs elején, 11–4-re is vezetett, a csehek azonban szünetig kétgólosra csökkentették hátrányukat (10–12). 

A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjáték izgalmait a Magura Cisnadie bírta jobban, s végül 27–26-ra nyerte meg a párharc első meccsét. 

Úgy tűnik, az erdélyi (Szeben megyei) Nagydisznód városának csapata lesz a Loki ellenfele, de ellenfelünk kiléte csak a jövő szombati visszavágó után dől el.

Az viszont biztos, hogy a DVSC SCHAEFFLER a selejtező 3. fordulójában november 13-án, szombaton 20 órakor fogadja ellenfelét a Hódosban, a visszavágót pedig a következő hétvégén (november 20-21) rendezik.

Támogatóink