EHF Kupa: Kettős győzelem, továbbjutás

Leverkusenben is nyerni tudott a DVSC SCHAEFFLER, így kettős győzelemmel jutott az EHF Kupa harmadik selejtező körébe.

A nyolcgólos előny ellenére feszültek voltak a debreceni lányok a kezdés előtt, s ez meg is látszott az első percek produkcióján, Sok volt a technikai hiba, ám a hozzáállásra nem lehetett panasz. A gyors visszarendeződésnek köszönhetően többször is sikerült visszaszerezni a labdát, ha jól nem is játszott, elszántan küzdött a DVSC SCHAEFFLER.

Ebben sokat segített, hogy ezúttal is volt debreceni szurkoló a lelátón. Közülük nyolcan a DVSC–Diósgyőr focimeccs után keltek útra, hogy Németországban is támogatni tudják a lányokat.

Így a hazaiak végig érezték, hogy nincs (nem lehet) esélyük a továbbjutásra, ennek ellenére az első félidőben jól játszott és magas hőfokon pörgött a Bayer. Elke Karsten talán eddigi legjobb meccsét produkálta érkezése óta, Karnik Szabina is magára talált, egységes volt a debreceni csapat.
A második félidő elején sikerült háromgólos előnyre szert tenni a Leverkusennek, ám ekkor – csakúgy, mint a párharc első meccsén – robbantott a Loki. A kritikusnak tűnő periódusban nem akadt gyenge láncszem a csapatban, tökéletesen működött a gépezet, így jött egy 8–1-es roham, amely eldöntötte a továbbjutást. A hajrához közeledve már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e kettős győzelemmel túllépni a Leverkusenen?
Sikerült! Ráadásul a hajrában újabb debreceni nevelésű fiatalok tették le a névjegyüket az európai kupaporondon: Szabó Panna, Petrus Mirtill és Poczetnyik Luca is megszerezte első EHF Kupa-gólját.

Megvan a továbbjutás, megmaradt a szezonbeli veretlenség, izgatottan várjuk a 3. selejtezőkör keddi sorsolását!

EHK KUPA, 2. SELEJZETŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
TSV BAYER 04 WERKSELFEN–DVSC SCHAEFFLER 31–34
(16–15)
Leverkusen 750 néző. V: Hofer, Schmidhuber (osztrákok)
BAYER: Kurzke – Huber 5 (2), Jennifer Rode 3, SEIDEL 3, ZSCHOCKE 4, Joanna Rode 1, Jurgutyte 3. Csere: Fehr (kapus) Adams 2, Bruggeman 2, Einarsdottir 1, KINLEND 3, Thomaier 2, Souza 2, E. Rode. Edző: Robert Nijdam
DVSC: Triffa – Varsányi, KOVÁCS ANNA 5 (2), BULATH 5 (3), Tóvizi, DESZPOTOVICS 3, Vantara-Kelemen. Csere: Szabó D. (kapus), KARSTEN 5, KARNIK SZ. 4 (1), Bordás 3, VÁMOS P. 3, Arany 2, Szabó P. 1, Petrus 2, Poczetnyik 1. Edző. Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása. 5. perc. 2–2. 14. p.: 6–7. 22. p.: 11–10. 35. p.: 19–16. 44. p.: 20–24. 56. p.: 28–31.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/6

MESTERMÉRLEG
Robert Nijdam: – Számunkra remek tanulság volt ez a két meccs egy remek csapat ellen. Amikor három góllal vezettünk felcsillant a remény, de a DVSC hamar megmutatta, hogy jobb csapat nálunk!
Köstner Vilmos: Nagyon örülök a kettős győzelemmel kivívott továbbjutásnak. Ezúttal is a meccs ugyanabban a periódusában kerekedtünk felük jól küzdő ellenfelünkön, mint az eső meccsen Debrecenben.

Továbbjutott: a DVSC SCHAEFFLER 69–58-as összesítéssel, kettős győzelemmel

Támogatóink