Elátkozott hatvan perc

Rossz kezdés után hiába kapaszkodott a DVSC SCHAEFFLER, a rengeteg hiba megbosszulta magát, nyertek a vendégek!

Már az elején látszott, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen nem találtuk az utat a váci kapu felé, ha pedig mégis akkor Bukovszky Anna védett. Eltelt 5 perc 49 másodperc mikor Tóvizi Petra megszerezte az első hazai gólt, de ekkor a váciak már háromnál jártak. Nem sokkal később Kudor Kitti kénytelen volt kikérni első idejét, hiszen 1–5 állt az eredményjelzőn. Az első negyedóra végére megfeleztük hátrányunkat, ám ahelyett, hogy utolértük volna a vendégeket újra tetemes lett a különbség (7–14). Félidőre valamelyest sikerült felzárkózni, de a négygólos differencia még mindig komolynak tűnt.

A folytatásban kicsit koncentráltabbnak tűnt a csapat, így két debreceni góllal indult a második játékrész. A 43. percben pedig egygólosra csökkent a hátrányunk, pislákolt a remény, de újra ellépett a Vác. Közeledtünk a meccs végéhez, s újra megléptek a vendégek, de az 54. percben Vámos Petra góljával újfent minimálisra csökkent a különbség (26–27).

A hajrá azonban a vendégeké volt, így a Váci NKSE győzelemmel búcsúzott a szezontól, s az is biztos, hogy előrébb végez a tabellán, mint a DVSC SCHAEFFLER.

Ránk még szerdán vár egy mérkőzés, a győri Audi ETO látogat a Hódosba!

DVSC SCHAEFFLER–VÁCI NKSE 28–30 (12–16)
Debrecen, 700 néző. V: Felhő, Öcsi

DVSC: Csapó Kyra – Arany 1, KOVÁCS ANNA 11 (2), Tóvizi 2, Hornyák D. 2 (1), VÁMOS 6, Vantara-Kelemen. csere: Giegerich (kapus), Deszpotovics 1, Bordás 2, Petrus 1, Csernyánszki 1, Bánfai 1. Edző: Kudor Kitti.
VÁC: BUKOVSZKY (kapus), Diószegi 2, HÁMORI K. 4, Aron 2, HELEMBAY 4, KÁCSOR 6, SZONDI 4. csere: Bálint A. (kapus), Szabó L. 5 (4), Lakatos, BÁRDY 3, Pálffy. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–3. 12. p.: 3–7. 22. p.: 7–13. 43. p.: 20–21. 51. p.: 22–26. 54. p.: 26–27.
Kiállítások: 12 ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill 4/4

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Adtunk harminc perc előnyt a jól játszó vendégeknek, utána sok energiát emésztett fel a felzárkózás, s amikor közel kerültünk ellenfelünkhöz mindig hibáztunk: Nem voltunk élesek, ezt mutatja a rengeteg technikai hiba és kihagyott ziccer.
Szilágyi Zoltán: Az volt az esélyünk, hogy az elejétől jól kézilabdázzunk, lassítsuk a DVSC játékát, párbáljuk megállítani a keresztmozgásait és a lerohanásokat. Nehéz helyzetben voltunk, de nagyot küzdve meg tudtuk nyerni a mérkőzést

Támogatóink