Elbuktunk a negyeddöntő küszöbén

Hiába vezettünk a meccs nagy részében a végén a törökök örülhettek.

„The winner takes it all”, az a „Győztes mindent visz”. 

A legendás ABBA együttes épp négy évtizedes slágere tökéletesen ráillett a DVSC SCHAEFFLER–Kastamonu meccsre, hiszen az már a kezdés előtt egyértelmű volt, hogy a győztes továbbjut az A-csoportból.
Ha már zenei vonalon közelítettük meg a meccset, egy a svéd együttesénél három évvel későbbi sláger, a „99 Luftballons” juthatott eszünkbe a bemutatás alatt, igaz a hazai ultrák a német popsztár, Nena nótájában megénekeltnél tízszer több lufit fújtak fel, hogy tökéletes legyen a lelátói kép.

A léggömbök nem sokkal a kezdés után már kidurrantak, s úgy tűnt, a török álmok is semmivé lesznek, hiszen remekül kezdett a DVSC SCHAEFFLER. Az ujjtörése után visszatérő Jelena Deszpotovics – éppen a Kastamonu elleni idegenbeli meccsen sérült meg – Kovács Anna és Arany Rebeka vezérletével elhúzott a Loki, robbant a lelátó, ám mire igazán beleélhettük volna magunkat, hogy sima lesz a meccs, ébredt a rutinos török brigád, s szünetre el is tüntette hátrányát.

Az idegtépő második félidőben hiába léptünk meg többször is két góllal, a Kastamonu mindig visszakapaszkodott, így fej-fej mellett értek a felek a végjátékhoz. Voltak lehetőségeink, ezeket elhibáztuk, a törökök pedig éltek a több helyről tálcán kínált lehetőséggel, így végül megnyerték a meccset, s ezzel továbbjutottak a csoportból.

A vége után beugrott egy újabb Nena-nóta „Nur geträumt”, azaz „Csak álmodoztam”

De szép álom volt…

DVSC SCHAEFFLER–KASTAMONU BELEDIYESI GSK (török) 32–34 (20–20)
Debrecen, 1800 néző. V: Ersov, Pavjukov (oroszok)
DEBRECEN: TRIFFA – ARANY 5, KOVÁCS ANNA 7 (2), Bulath 4 (2), Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 8, Vantara-Kelemen 2. Csere: Oguntoye (kapus), Karnik, Bordás 1, Varsányi, Petrus, Karsten 2, Borgyos 1. Edző: Köstner Vilmos.
KASTAMONU: Pandzic – USZKOVA 5 (1), Vascsuk 1, Özel 4 (2), Seric 1, ISKIT 6, Aydin. Csere: Rombescu, Kajumova (kapusok), Woloszyk, Yilmaz 2, Coskun 7, ISKENDEROGLU 7 (1), Türkoglu 1. Edző: Hakan Günal

Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 7. p.: 5–4. 10. p.: 8–4. 16. p.: 10–8. 21. p.: 15–11. 26.p.: 17–16. 38.p.: 24–22. 45.p.: 28–26. 53.p.: 29–30. 58.p.: 32–32
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Nagyon jó színvonalú mérkőzés volt. Az első félidőben támadásban mindkét együttes extrát nyújtott, így kevesebb energia maradt a védekezésekre. A vereségünk okát a végjátékban elkövetett játékvezetői tévedéseken kívül abban látom, hogy az első félidőben nem tudtunk egy akkora előnyt kialakítani, mely a második félidőt könnyebbé tette volna. Közben folyik a sérülésekből visszatérő játékosok formakiegyenlítése, a csapatot dicséret illeti, mindenki megtett mindent a győzelemért. Azt pedig remélem, hogy a végjátékban elkövetett hibákból mindenki tanulni tud. A nemzetközi szinten ott vagyunk a középmezőnyben, védekezésben kell javulnunk, s egy néhány lépcsőt még át kell lépnünk, hogy feljebb lépjünk.
Hakan Günal: – Mind a két mérkőzésünk azt bizonyította, hogy két ugyanolyan képességű csapat küzdött a továbbjutásért. Törökországban a Debrecen koncentrált jobban a végjátékban, ezúttal pedig mi! Ez döntött!

Támogatóink