Ellentétes félidők, ötgólos vereség

Felejthető első félidő után, sokkal jobb második játékrészt produkálva ötgólos vereséget szenvedett a DVSC SCHAEFFLER a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésen.

A balatonboglári edzőtáborban már találkoztak a felek egymással, akkor a fővárosiak két góllal bizonyultak jobbnak. Ezúttal Budapesten csapott össze a két, nemzetközi kupában is érdekelt csapat. Jól kezdtük a mérkőzést, szorosan tudtuk tartani az állást a félidő feléig, köszönhetően jó védekezésünknek, illetve Csapó Kyra védéseinek. A hazaiak nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a második negyedórára és nyolcgólos előnyt építettek ki a szünetig.

A második félidő elején tovább nőtt a különbség, főleg a támadójátékunk akadozott, hiába próbálkozott több felállással is Köstner Vilmos vezetőedző. A mérkőzés utolsó negyede a miénk volt, köszönhetően javuló támódjátékunknak és Giegerich védéseinek, felzárkóztunk és végül ötgólos vereséget szenvedtünk a Bajnokok-Ligája induló Ferencváros otthonában.

Augusztus 28-án hazai pályán következik a finomhangolás, azaz az első bajnoki találkozó előtti utolsó félkészülési mérkőzés, a nagy rivális Vác ellen.

FTC – DVSC SCHAEFFLER 30-25 (18-10)
DVSC: Csapó Kyra – Bánfai K. 1, Kovács Anna 5, Vámos P. 4, Tóvizi 1, Hornyák 3, Vantara-Kelemen 4. Csere: Giegerich (kapus), Bordás 3, Deszpotovics, Vukajlovics 1, Petrus 1, Csernyánszki 2, Panyi
FTC: Janurik – Malestein 2, Bölk 2, Pásztor 5, Csiszár-Szekeres K., Kovacsics 1, Márton 2. Csere: Bíró (kapus) Klujber 2, Háfra 5, Szucsánszki 2, Kisfaludy 4, Kovács Anett, Schatzl 3, Behnke 2, Tóth N.

Támogatóink