DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.

Múlt vasárnap közel álltak a csodához a debreceni lányok, hiszen egy fantasztikus mérkőzésen egyetlen góllal (28–29) kaptak ki a legutóbbi három Bajnokok Ligája sorozat győztesétől, a norvég Vipers Kristiansand-tól. Tették mindezt a térdműététje után lábadozó Hámori Konszuéla és a bokasérülése miatt hiányzó Vámos Petra nélkül, erős ellenszélben. Reményeink szerint a játékvezetés színvonala jobb lesz a visszavágón – nincs magasan a léc –, s nem ezen múlik majd a továbbjutás.

A Hódosban 29–28-as Vipers sikerrel végződő első összecsapás után mindkét csapat bajnoki meccset játszott szerdán, s mindkét együttes sima győzelemmel hozta a kötelezőt. A kulcsembereit jobbára pihentető kiristiansandi csapat a Fana ellen nyert hazai pályán 38–25-re (ezzel be is biztosította első helyét a Rema 100 Liga alapszakaszában), a DVSC SCHAEFFLER pedig Dunaújvárosból hozta el a két pontot 38–28-as győzelmével. Mindenképpen jó hír a visszavágó előtt, hogy Vámos Petra bokasérülése sokat javult, így ő is ott volt a Debrecenből kora délután induló küldöttségben. Azzal természetesen mindenki tisztában van, hogy a mérkőzés és ezzel a továbbjutás toronymagas esélyese a Vipers, ám a debreceni hölgyek már sokszor bizonyították, hogy képesek csodákra. A legfontosabb pedig, hogy élvezzék a mérkőzés minden pillanatát!

„Szenzációs hangulatú meccset játszottunk vasárnap a Vipers ellen, történjen bármi a visszavágón ez örökre csodálatos emlék marad – mondta az elindulás előtt francia kapusunk, Catherine Gabriel. – Szeretném, ha magunkkal vinnénk mindazt, amit a hazai meccsen mutattunk. Szükségünk lesz arra a lelkesedésre, a megalkuvást nem ismerő játékra, amit Debrecenben produkáltunk. Felkészültünk a visszavágóra, ki kell javítani azokat a hibákat, amelyeket hazai pályán elkövettünk. Ha ugyanolyan jól tudunk majd játszani, mint itthon, akkor megcsinálhatjuk…”

A Vipers Kristiansand–DVSC SCHAEFFLER BL-rájátszás párharc visszavágója, március 23-án, 18 órakor kezdődik az Aquarama Kristiansandban. A mérkőzésen két francia játékvezető, Karim Gasmi és a Raouf Gasmi fújja majd a sípot, az EHF delegátus az izlandi Gudjon Sigurdsson lesz. a Találkozót a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti.

Támogatóink