DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

ÉRDekes meccs előtt

Szombaton 18 órakor a legutóbbi szezonban harmadik helyen záró Érd vendége lesz a DVSC-TVP.

gal4

Alaposan átalakult a nyáron az elmúlt bajnokság bronzérmese, s egyelőre nehéz eldönteni, hogy erősödött vagy gyengült a keret az azonban kétségtelen, hogy egységesebbnek tűnik az idei csapat.

Az új igazolások közül Zvezda Zvenyigorodtól érkező, orosz válogatott Julija Havronyina és a spanyol Mireya González Álvarez (Mios Biganos) tűnt a legnagyobb fogásnak. Persze sokan felkapták a fejüket, amikor híre ment, hogy az érdiek szerződtették Bulatovicsot. Igaz a montenegrói Andjela Bulatovics (bár BL, és EHF-kupagyőztes, Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes) tudása nem azonos névrokonával, a szerb Katarina Bulatoviccsal. A francia Mariama Signate nem új szerzemény, de a vb-ezüstérmes játékos csapaton belüli szerepe sokat változott. Signate tavaly jobbára a védekezésben jutott szerephez, az alapszakaszban 20 meccsen mindössze 19-szer volt eredményes, most támadásban is több lehetőséghez jut, az eddigi hat meccsen már 14 gólig jutott.

Az érdiek két legeredményesebb gólszerzője a szerb jobbszélső Katarina Krpezs (45) és a magyar válogatott Klivinyi Kinga (28). Az Érd góljainak több mint 46 százalékát ők ketten szerezték.

Szombati ellenfelünk egy váratlan hazai vereséggel kezdte a szezont, 18-16-ra kikaptak a Váctól, azóta azonban kiegyenesedett a csapat, hiszen a Győr elleni papírforma vereség mellett négy győzelmet könyvelhettek el. Igaz egyik „áldozatuk” sem tartozik a topcsapatok közé (sorrendben a Békéscsaba, a Budaörs, a Mosonmagyaróvár és az MTK ellen nyertek) a négy győzelemnek köszönhetően ott vannak az élmezőnyben.

Mi pedig abban reménykedünk, hogy szombaton este nyolc után is marad a nyolc szerezett pont az Érd neve mellett…

Támogatóink