Erős ellenfél vár ránk!

Az SCM Craiova keretében szinte csak válogatott játékos szerepel. Nézzük, milyen csapattal kell szembe néznünk az EHF Kupa csoportkörébe jutásért!

Román, szerb és montenegrói válogatott játékosok alakotják az SCM Craiova keretét, akad köztük világklasszis és régi jó ismerős is.

A kapuban a már izlandi útlevéllel is rendelkező, 36-szoros román válogatott Florentina Grecu-Stanciu és az ukrajnai születésű, ám már román állampolgárés válogatott, Julia Dumanska mellett Cristina Lung igyekszik majd megnehezíteni a DVSC-TVP dolgát.

A mezőnyjátékosok közül a legnagyobb név kétségtelenül Valentina Ardean-Elisei. A 218-szoros román válogatott, vb-ezüst és bronzérmes balszélsőt két vb-n és egy Európa-bajnokságon választották be az All Star csapatba, posztján még 35 évesen is a világ egyik legjobbja. A legkedvesebb ismerősünk kétségtelenül Bobana Klikovac lesz, aki a tavalyi szezont még Debrecenben kezdte, aztán Székesfehérvár érintésével került Craiovába. A montenegrói beállósnak valószínűleg nincsenek nyelvi nehézségei a csapat két szerb válogatott légiósával, a szélső Zseljka Nikoliccsal és az átlövő Jelena Trifunoviccsal. A vb-bronzérmes Patritia Viztiut sem kell bemutatni a sportág szerelmeseinek.

Az irányítók közül Andreea Pricopi és Ana Maria Apipie-Țicu készül borsot törni a mieink orra alá, utóbbi mostanság a Craiova legeredményesebb játékosa. S ha már eredményesség, ne feledkezzünk meg Cristina Zamfirról, aki a 2016/17-es szezonban a román liga gólkirálynője volt, 186 találattal.

Végezetül, lássuk, hol is lép majd pályára november második hétvégéjén a DVSC-TVP. Az SCM Craiova otthona az impozáns Sala Polivalentă din Craiova 2012-ben épült, s 4215 néző fér be a lelátóira.

Támogatóink