DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Értékes pont a bronz felé vezető úton

Nagy csatában játszott döntetlent a DVSC SCHAEFFLER nagy riválisa, a Motherson-Mosonmagyaróvár otthonában. Ez a pont pedig még nagyon sokat érhet.

Két sorozat, s már a meccs előtt biztos volt, hogy az egyik megszakad. A DVSC SCHAEFFLER eddig minden meccsét megnyerte az UFM Arénában, s a debreceni csapat ebben a szezonban még nem szerzett pontot a Duna vonalától nyugatra.

Hatalmas iramban kezdődött a legutóbbi két szezon bronzérmesének csatája az UFM Arénában, mindkét együttes őszinte kézilabdát játszott. Ennek megfelelően hullámzó volt az első harminc perc: gyorsan meglépett két góllal a Mosonmagyaróvár, villámgyorsan fordítottunk, majd újfent a vendéglátóknál volt az előny. Az első húsz percben sokat játszottunk emberhátrányban, de ezt is elbírta a csapat. Igaz Bordás Réka hamar összeszedett két kiállítást, s ez befolyásolta a folytatást, ráadásul az egész héten betegeskedő Vámos Petra erejét még a szokottnál is jobban be kellett osztani a szakmai stábnak. A térdsérülése után újra remek formában kézilabdázó Tóth Gabriella jelentette a legtöbb gondot a debreceni védelemnek. A félidei különbség a kapusteljesítmények tükrében elfogadhatónak tűnt.

Szünet után hamar fordítottunk, hiszen Catherine Gabriel védett, Planéta Szimonetta és Vámos Petra pedig gólt szerzett. Aztán jött az újabb csavar a meccsben, sorozatban kaptuk a kétperces büntetéseket, hosszú ideig játszottunk kettős emberhátrányban, ám ezt a kiállításcunamit is átvészelte a csapat.

A kiélezett végjátékban mindkét együttes igyekezett mozgósítani utolsó erőtartalékait. Az utolsó fél percben előbb Vámos Petra egyenlített, majd Catherine Gabriel védte Tóth Eszter lövését. Így 28–28 lett a vége, s a játékosok reakciójából is látszott, hogy az egy pont számunkra értékesebb.

Így végül mindkét sorozat megszakadt, hiszen már „csak” veretlenek és nem százszázalékosak vagyunk az UFM Arénában, s megvan az első szezonbeli pontunk a Duna túl oldaláról…

MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR–DVSC SCHAEFFLER  28–28 (16–15)
Mosonmagyaróvár 900 néző. V: Altmár, Horváth M.

MOSONMAGYARÓVÁR: Szemerey – Sztankovics K., LANCZ 8 (3), TÓTH G. 4, Tóth E. 4 (3), STRANNIG ZS. 5.  Csere: Mistina (kapus), Ivancok 1, Tóth N. 3, Albek, Kovács P. 1, Csire 1.Edző: Gyurka János
DVSC:  Gabriel – Töpfner 4 (2), Kácsor 3 (1), Bordás, PLANÉTA 8 (1), VÁMOS P. 5, PETRUS 3. Csere: Giegerich (kapus), Szabó N. 2, Füzi-Tóvizi 1, Hámori K., M. COSTA 2. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 5/4

MESTERMÉRLEG
Gyurka János: Nagyon jó első félidőt játszottunk, rendben volt a védekezésünk. A folytatást rosszul kezdtük, s bár küzdöttünk, szünet után nem játszottunk jól. A küzdőszelemmel elégedett lehetek. A Debrecen ellen rangadót játszani mindig pirosbetűs ünnep a számunkra.
Szilágyi Zoltán: Kifejezetten jó, közönségszórakoztató mérkőzés volt, egy remek hangulatú csarnokban Tudtuk, hogy a végletekig kiélezett lehet a meccs, hiszen a Mosonmagyaróvár jó formában van. Nagyot küzdöttünk, de sok helyzetet hagytunk ki. Akadtak problémáink, de a csapat szíve a helyén volt, s így értékes pontot szereztünk.

Támogatóink